Trump doet drie staten aan op laatste campagnedag voor tussentijdse parlementsverkiezingen

VS-president Donald Trump © AFP

VS-president Donald Trump haalde in Ohio, Indiana en Missouri nog eens alles uit de kast om kiezers te overtuigen morgen niet voor de Democraten te stemmen. Dan dreigt ‘een socialistische nachtmerrie’, klonk het in Cleveland.

Bij de verkiezingen dinsdag worden alle 435 leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gekozen, net als 35 senatoren en 36 gouverneurs. De Republikeinen hebben momenteel nog de meerderheid in beide kamers van het Congres, maar vooral in het Huis van Afgevaardigden wordt het een spannende strijd.

Trump waarschuwde in Ohio dat zijn beleid op het spel staat. ‘Als je meer (migranten)karavanen wil en meer misdaad, stem dan Democraat’, klonk het. ‘Als je veilige gemeenschappen wil, stem Republikein’. Trump riep ook op om massaal te gaan stemmen.

Tegenover de media herhaalde de president zijn economische successen, zoals de lage werkloosheidsgraad en stevige economische groei, die dit jaar 3 procent zou bedragen. Als de Democraten verkozen worden, zal de economie klappen krijgen, klonk het.

Na Ohio, gaat Trump naar Indiana en Missouri, twee staten waar Republikeinse senatoren in een nek-aan-nek-race verwikkeld zijn met hun Democratische tegenstanders.

Ook heel wat Hollywood-acteurs, zoals Leonardo DiCaprio en Brad Pitt, riepen de Amerikaanse kiezer maandag op om te gaan stemmen. In spotjes die te zien zijn op sociale media en op YouTube, richten ze zich in de eerste plaats tot de jonge kiezers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content