'Rechter Kavanaugh heeft Amerika precies getoond waarom ik hem hem voorgedragen heb. Zijn getuigenis was krachtig, eerlijk en meeslepend', aldus Trump. 'De destructieve strategie van de Democraten is schandalig en dit proces was een en al veinzerij en een poging om te vertragen, te verhinderen en tegenstand te bieden. De Senaat moet stemmen!'

Kavanaugh hield donderdag tijdens zijn getuigenis zijn onschuld staande en verklaarde dat hij zijn kandidatuur niet zou intrekken. Eerder op de dag had professor psychologie Christine Blasey Ford getuigd over hoe ze in 1982 door Kavanaugh zou zijn aangerand.

Vanmiddag wordt gestemd over de kandidatuur van Kavanaugh. Het valt nog te bezien welke invloed de getuigenissen van gisteren zullen hebben op de uitslag.

Trump benoemde Kavanaugh in juli voor de vacature van rechter aan het Hooggerechtshof. De aanstelling moet worden goedgekeurd door de Senaat, waar de Republikeinen de kleinst mogelijke meerderheid hebben.

De Democraten hebben grote bedenkingen bij de oerconservatieve rechter en zien bij de tussentijdse verkiezingen op 6 november een kans om de meerderheid in de Senaat terug te winnen. Mogelijk zullen ze de benoeming zeker tot dan willen uitstellen.

'Rechter Kavanaugh heeft Amerika precies getoond waarom ik hem hem voorgedragen heb. Zijn getuigenis was krachtig, eerlijk en meeslepend', aldus Trump. 'De destructieve strategie van de Democraten is schandalig en dit proces was een en al veinzerij en een poging om te vertragen, te verhinderen en tegenstand te bieden. De Senaat moet stemmen!' Kavanaugh hield donderdag tijdens zijn getuigenis zijn onschuld staande en verklaarde dat hij zijn kandidatuur niet zou intrekken. Eerder op de dag had professor psychologie Christine Blasey Ford getuigd over hoe ze in 1982 door Kavanaugh zou zijn aangerand. Vanmiddag wordt gestemd over de kandidatuur van Kavanaugh. Het valt nog te bezien welke invloed de getuigenissen van gisteren zullen hebben op de uitslag. Trump benoemde Kavanaugh in juli voor de vacature van rechter aan het Hooggerechtshof. De aanstelling moet worden goedgekeurd door de Senaat, waar de Republikeinen de kleinst mogelijke meerderheid hebben. De Democraten hebben grote bedenkingen bij de oerconservatieve rechter en zien bij de tussentijdse verkiezingen op 6 november een kans om de meerderheid in de Senaat terug te winnen. Mogelijk zullen ze de benoeming zeker tot dan willen uitstellen.