Trump bevestigt dat hij niet zal deelnemen aan Republikeinse debatten

© Reuters

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag bevestigd dat hij niet zal deelnemen aan de televisiedebatten naar aanleiding van de Republikeinse voorverkiezingen. Het eerste debat van de reeks staat gepland voor woensdag.

‘Het publiek weet wie ik ben en wat een succesvol presidentschap ik heb gevoerd, met energieonafhankelijkheid, sterke grenzen en een sterk leger, de grootste belastingverlagingen en dereguleringen, geen inflatie, de sterkste economie in de geschiedenis en nog veel meer. IK NEEM DUS NIET DEEL AAN DE DEBATTEN’, aldus de miljardair op zijn sociale netwerk Truth Social.

De aankondiging van Trump komt allesbehalve als een verrassing. Amerikaanse media hadden eerder al gemeld dat de ex-president woensdag niet van de partij zou zijn. Onder meer de kandidaten Ron DeSantis, nu gouverneur van Florida, Mike Pence, vicepresident onder Trump, en Chris Christie, voormalig gouverneur van New Jersey, doen naar verwachting wel mee aan het debat.

De Republikeinse voorverkiezingen vinden plaats van januari tot juni 2024, waarna in november de eigenlijke presidentsverkiezingen worden gehouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content