In een reeks berichten op Twitter loofde de president het professionele optreden van de geheime dienst, de Secret Service, tijdens de protesten aan het Witte Huis in Washington. 'Grote menigte, professioneel georganiseerd, maar niemand kon door het hek breken. En als ze dat wel hadden gedaan, zouden de gemeenste honden en de meest dreigende wapens die ik ooit heb gezien, hen opwachten. Dan zouden mensen erg veel pijn hebben geleden, op zijn minst', staat er onder meer te lezen. Volgens de president had de betoging voor zijn ambtswoning niets te maken met de dood van George Floyd, die over het hele land tot protesten heeft geleid, maar waren de betogers enkel op rellen uit. De betoging in Washington was vrij beperkt. Elders in het land vonden grotere en soms gewelddadige nachtelijke protesten plaats na de dood van George Floyd, een zwarte Amerikaanse man die werd gedood tijdens een arrestatie door een agent.

Trump geeft 'radicaal links' schuld voor onrust

Volgens de Amerikaanse president Donald Trump zijn de onlusten in zijn land de schuld van 'radicaal linkse' betogers. Hij biedt bijstand van het leger aan om de onlusten in Minneapolis aan te pakken.

'We kunnen het leger daar erg snel ter plaatse hebben', zei Trump voor zijn vertrek naar Florida, waar hij de lancering van een draagraket van SpaceX zal bijwonen. Volgens Trump zitten 'ANTIFA (een militant antifascistisch netwerk, red) en radicaal links' achter de onlusten. 'Leg de schuld niet bij anderen', stelde de president op Twitter.

In een reeks berichten op Twitter loofde de president het professionele optreden van de geheime dienst, de Secret Service, tijdens de protesten aan het Witte Huis in Washington. 'Grote menigte, professioneel georganiseerd, maar niemand kon door het hek breken. En als ze dat wel hadden gedaan, zouden de gemeenste honden en de meest dreigende wapens die ik ooit heb gezien, hen opwachten. Dan zouden mensen erg veel pijn hebben geleden, op zijn minst', staat er onder meer te lezen. Volgens de president had de betoging voor zijn ambtswoning niets te maken met de dood van George Floyd, die over het hele land tot protesten heeft geleid, maar waren de betogers enkel op rellen uit. De betoging in Washington was vrij beperkt. Elders in het land vonden grotere en soms gewelddadige nachtelijke protesten plaats na de dood van George Floyd, een zwarte Amerikaanse man die werd gedood tijdens een arrestatie door een agent.Volgens de Amerikaanse president Donald Trump zijn de onlusten in zijn land de schuld van 'radicaal linkse' betogers. Hij biedt bijstand van het leger aan om de onlusten in Minneapolis aan te pakken.'We kunnen het leger daar erg snel ter plaatse hebben', zei Trump voor zijn vertrek naar Florida, waar hij de lancering van een draagraket van SpaceX zal bijwonen. Volgens Trump zitten 'ANTIFA (een militant antifascistisch netwerk, red) en radicaal links' achter de onlusten. 'Leg de schuld niet bij anderen', stelde de president op Twitter.