Ook is de president al meer dan vier dagen koortsvrij, aldus zijn arts Sean Conley woensdag in een mededeling van het Witte Huis.

Volgens Conley voelt Trump zich goed. 'Zijn vitale functies, inclusief de zuurstofverzadiging en ademhalingsfrequentie, blijven allemaal stabiel en binnen het normale bereik.' In een bloedstaal dat maandag bij de president werd afgenomen zijn ook antilichamen vastgesteld. In de afgelopen week werd Trump behandeld met synthetische antilichamen.

Woensdagmiddag is Trump teruggekeerd naar het Oval Office, de traditionele werkruimte van de president. Eerder bleef de president in het woongedeelte van het Witte Huis. Stafchef Mark Meadows zei eerder dat Witte Huis-medewerkers die in contact komen met Trump uitgerust zullen zijn met handschoenen, mondmaskers en andere beschermingsmaterialen.

'Zet experimenteel medicijn breder in'

Trump belooft zijn landgenoten dezelfde experimentele coronabehandeling met antilichamen zoals hij die gekregen heeft, aldus de president woensdag in een video. Trump noemt het een 'zegen van God' dat hij met het coronavirus is besmet, omdat hij daardoor naar eigen zeggen de effectiviteit van dit geneesmiddel heeft kunnen ontdekken.

Hij zegt snel een uitzonderlijke toelating te gaan ondertekenen, waardoor het medicijn breder kan worden ingezet. Dat moet bovendien kosteloos gebeurden, aldus Trump, die niet uitlegt hoe hij daarvoor zal zorgen. Ook is onduidelijk hoeveel dosissen farmaceut Regeneron al zou kunnen produceren.

Het antilichamenmedicijn van Regeneron is slechts beperkt klinisch getest. Het is niet duidelijk of en hoe het toelatingsproces voor dergelijke nieuwe medicijnen kan worden versneld.

Ook is de president al meer dan vier dagen koortsvrij, aldus zijn arts Sean Conley woensdag in een mededeling van het Witte Huis.Volgens Conley voelt Trump zich goed. 'Zijn vitale functies, inclusief de zuurstofverzadiging en ademhalingsfrequentie, blijven allemaal stabiel en binnen het normale bereik.' In een bloedstaal dat maandag bij de president werd afgenomen zijn ook antilichamen vastgesteld. In de afgelopen week werd Trump behandeld met synthetische antilichamen.Woensdagmiddag is Trump teruggekeerd naar het Oval Office, de traditionele werkruimte van de president. Eerder bleef de president in het woongedeelte van het Witte Huis. Stafchef Mark Meadows zei eerder dat Witte Huis-medewerkers die in contact komen met Trump uitgerust zullen zijn met handschoenen, mondmaskers en andere beschermingsmaterialen.Trump belooft zijn landgenoten dezelfde experimentele coronabehandeling met antilichamen zoals hij die gekregen heeft, aldus de president woensdag in een video. Trump noemt het een 'zegen van God' dat hij met het coronavirus is besmet, omdat hij daardoor naar eigen zeggen de effectiviteit van dit geneesmiddel heeft kunnen ontdekken.Hij zegt snel een uitzonderlijke toelating te gaan ondertekenen, waardoor het medicijn breder kan worden ingezet. Dat moet bovendien kosteloos gebeurden, aldus Trump, die niet uitlegt hoe hij daarvoor zal zorgen. Ook is onduidelijk hoeveel dosissen farmaceut Regeneron al zou kunnen produceren.Het antilichamenmedicijn van Regeneron is slechts beperkt klinisch getest. Het is niet duidelijk of en hoe het toelatingsproces voor dergelijke nieuwe medicijnen kan worden versneld.