Tijdens een verkiezingsmeeting in Wisconsin heeft Donald Trump de zwarte gemeenschap in de VS opgeroepen om voor hem te stemmen.

Dat verbaast de presentator van The Daily Show, zeker gezien de argumentatie van de Republikeinse presidentskandidaat. Die laatste impiceerde dat de enige reden dat veel zwarten zich geviseerd voelen door de politie, het gevolg is van een discours dat al jaren uitgedragen wordt door de Democraten. 'Alsof zwarten voordien niet doorhadden wat er aan de hand was', stelt Noah.

Het pleidooi van Trump voor meer politie is volgens de Zuid-Afrikaanse komiek dan ook niet gepast. 'Het slaat nergens op om te pleiten voor meer politie, als je niet de bestaande problemen aanpakt.'

Wat volgt is een ontluisterende uitleg waarin een aantal praktijken van het politiekorps uit Baltimore aan bod komen. Sommige overtredingen door de agenten zitten er volgens Noah zo diep ingebakken, dat ze zelf niet meer doorhebben dat ze over de schreef gaan.

Bekijk hier het volledige fragment uit The Daily Show:

(JH)

Tijdens een verkiezingsmeeting in Wisconsin heeft Donald Trump de zwarte gemeenschap in de VS opgeroepen om voor hem te stemmen. Dat verbaast de presentator van The Daily Show, zeker gezien de argumentatie van de Republikeinse presidentskandidaat. Die laatste impiceerde dat de enige reden dat veel zwarten zich geviseerd voelen door de politie, het gevolg is van een discours dat al jaren uitgedragen wordt door de Democraten. 'Alsof zwarten voordien niet doorhadden wat er aan de hand was', stelt Noah.Het pleidooi van Trump voor meer politie is volgens de Zuid-Afrikaanse komiek dan ook niet gepast. 'Het slaat nergens op om te pleiten voor meer politie, als je niet de bestaande problemen aanpakt.'Wat volgt is een ontluisterende uitleg waarin een aantal praktijken van het politiekorps uit Baltimore aan bod komen. Sommige overtredingen door de agenten zitten er volgens Noah zo diep ingebakken, dat ze zelf niet meer doorhebben dat ze over de schreef gaan.(JH)