Bij de frontale botsing vielen behalve 10 doden ook 81 gewonden, van wie 18 er ernstig aan toe zijn. De botsing gebeurde ondanks een automatisch remsysteem, dat een dergelijke botsing had moeten verhinderen.

Volgens sommige mediaverslagen heeft een werknemer dat automatisch systeem buiten werking geplaatst, om een vertraagde trein doorgang te verlenen. Deze media citeren "een bron dicht bij het onderzoek".

Een andere "zekere bron", geciteerd door het persagentschap DPA, legt ook de schuld bij menselijke fout, maar zegt dat nog moet uitgemaakt worden waar die fout precies gemaakt is.

Een woordvoerder van de treinmaatschappij, Deutsche Bahn, weigert vooralsnog commentaar op de mediaberichten.

De treinen kwamen, even voor 7 uur dinsdagochtend, frontaal in botsing in een bocht op de lijn tussen Rosenheim en Holzkirchen.

(Belga/RR)

Bij de frontale botsing vielen behalve 10 doden ook 81 gewonden, van wie 18 er ernstig aan toe zijn. De botsing gebeurde ondanks een automatisch remsysteem, dat een dergelijke botsing had moeten verhinderen.Volgens sommige mediaverslagen heeft een werknemer dat automatisch systeem buiten werking geplaatst, om een vertraagde trein doorgang te verlenen. Deze media citeren "een bron dicht bij het onderzoek". Een andere "zekere bron", geciteerd door het persagentschap DPA, legt ook de schuld bij menselijke fout, maar zegt dat nog moet uitgemaakt worden waar die fout precies gemaakt is. Een woordvoerder van de treinmaatschappij, Deutsche Bahn, weigert vooralsnog commentaar op de mediaberichten.De treinen kwamen, even voor 7 uur dinsdagochtend, frontaal in botsing in een bocht op de lijn tussen Rosenheim en Holzkirchen.(Belga/RR)