Francisco Jose Garzon, de bestuurder van de hogesnelheidstrein die ontspoorde, weigert voorlopig de vragen van de politie te beantwoorden. Dat meldt de politie.

Bij het ongeval kwamen zeker 78 mensen om het leven. De 52-jarige Francisco Jose Garzon, die momenteel onder politietoezicht in het ziekenhuis verblijft waar hij herstelt van de verwondingen die hij opliep bij de crash, is aangehouden op verdenking van "misdaden die verband houden met het ongeval".

Hij zou 190 kilometer per uur gereden hebben in een bocht waar een snelheidslimiet van 80 kilometer per uur geldt. (Belga/AVE)

Francisco Jose Garzon, de bestuurder van de hogesnelheidstrein die ontspoorde, weigert voorlopig de vragen van de politie te beantwoorden. Dat meldt de politie. Bij het ongeval kwamen zeker 78 mensen om het leven. De 52-jarige Francisco Jose Garzon, die momenteel onder politietoezicht in het ziekenhuis verblijft waar hij herstelt van de verwondingen die hij opliep bij de crash, is aangehouden op verdenking van "misdaden die verband houden met het ongeval". Hij zou 190 kilometer per uur gereden hebben in een bocht waar een snelheidslimiet van 80 kilometer per uur geldt. (Belga/AVE)