Minstens zeventig mensen zijn gewond geraakt toen een trein ten zuiden van het Egyptische Caïro ontspoorde. Dat kondigde het ministerie van Gezondheid aan. Het merendeel raakte lichtgewond.

De trein reed tussen Luxor en de hoofdstad, toen die ontspoorde. Twee rijtuigen zijn omgekanteld. De trein raakte een betonnen structuur toen die een station binnenreed, aldus de krant Al-Ahram.

Van de gewonden zijn 58 kort opgevangen voor hun verwondingen. De rest is nog in het ziekenhuis voor observatie, aldus het ministerie.

In Egypte vinden regelmatig zware verkeers- of treinongevallen plaats door ongecontroleerde verkeersstromen, verouderde voertuigen en slecht onderhouden en amper gecontroleerde (spoor)wegen. (Belga/TE)

Minstens zeventig mensen zijn gewond geraakt toen een trein ten zuiden van het Egyptische Caïro ontspoorde. Dat kondigde het ministerie van Gezondheid aan. Het merendeel raakte lichtgewond.De trein reed tussen Luxor en de hoofdstad, toen die ontspoorde. Twee rijtuigen zijn omgekanteld. De trein raakte een betonnen structuur toen die een station binnenreed, aldus de krant Al-Ahram. Van de gewonden zijn 58 kort opgevangen voor hun verwondingen. De rest is nog in het ziekenhuis voor observatie, aldus het ministerie. In Egypte vinden regelmatig zware verkeers- of treinongevallen plaats door ongecontroleerde verkeersstromen, verouderde voertuigen en slecht onderhouden en amper gecontroleerde (spoor)wegen. (Belga/TE)