'Als blijk van goede wil (...) om een kans te geven aan een onmiddellijke overdracht van de macht aan burgers, kondig ik als commandant van SPLM-N de opschorting van de gevechten voor drie maanden aan, tot 31 juli 2019, in alle gebieden onder controle van de bevrijdingsbeweging', deelde Abdelaziz Al-Hilu mee, de leider van de rebellenbeweging SPLM-N (Sudan People's Liberation Movement-North).

De aankondiging komt enkele dagen nadat de militaire raad die de overgang na de afzetting van president Omar al-Bashir leidt, een staakt-het-vuren had afgekondigd in de regio's die met geweld kampen: de staten Blauwe Nijl, Janub-Kordofan en Darfur.

Volgens de Verenigde Naties werden in Blauwe Nijl en Janub-Kordofan duizenden mensen gedood sinds de uitbraak van een conflict in 2011 waarbij rebellen de wapens opnamen tegen de regeringstroepen. De regio's werden volgens de rebellen achtergesteld door het bewind in Khartoem.

'Als blijk van goede wil (...) om een kans te geven aan een onmiddellijke overdracht van de macht aan burgers, kondig ik als commandant van SPLM-N de opschorting van de gevechten voor drie maanden aan, tot 31 juli 2019, in alle gebieden onder controle van de bevrijdingsbeweging', deelde Abdelaziz Al-Hilu mee, de leider van de rebellenbeweging SPLM-N (Sudan People's Liberation Movement-North). De aankondiging komt enkele dagen nadat de militaire raad die de overgang na de afzetting van president Omar al-Bashir leidt, een staakt-het-vuren had afgekondigd in de regio's die met geweld kampen: de staten Blauwe Nijl, Janub-Kordofan en Darfur. Volgens de Verenigde Naties werden in Blauwe Nijl en Janub-Kordofan duizenden mensen gedood sinds de uitbraak van een conflict in 2011 waarbij rebellen de wapens opnamen tegen de regeringstroepen. De regio's werden volgens de rebellen achtergesteld door het bewind in Khartoem.