De Griekse hoofdstad is het toneel van protest tegen de nieuwe besparingen die de Grieken wachten en die in het parlement worden besproken.

Honderden manifestanten verlieten wat begon als een vreedzame protestmars, en smeten ramen in, staken vuilnis in brand en gooiden met molotovcocktails en stenen naar de politie. Die reageerde met traangas. Alvast één fotograaf raakte gewond bij het geweld.

Besparingspakket

In Griekenland is ook een 48-urenstaking aan de gang tegen de nieuwe besparingsmaatregelen die de Grieken wachten. Het Griekse parlement stemt over het nieuwe besparingspakket. Als dat niet door het parlement raakt, dreigt Griekenland in een toestand van wanbetaling terecht te komen. (Belga)

De Griekse hoofdstad is het toneel van protest tegen de nieuwe besparingen die de Grieken wachten en die in het parlement worden besproken. Honderden manifestanten verlieten wat begon als een vreedzame protestmars, en smeten ramen in, staken vuilnis in brand en gooiden met molotovcocktails en stenen naar de politie. Die reageerde met traangas. Alvast één fotograaf raakte gewond bij het geweld. Besparingspakket In Griekenland is ook een 48-urenstaking aan de gang tegen de nieuwe besparingsmaatregelen die de Grieken wachten. Het Griekse parlement stemt over het nieuwe besparingspakket. Als dat niet door het parlement raakt, dreigt Griekenland in een toestand van wanbetaling terecht te komen. (Belga)