De manifestatie in Keulen van 30.000 tot 40.000 aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan is vreedzaam verlopen. Het hoofd van de politie in de Duitse stad toonde zich na afloop tevreden. "De hele inzet is positief verlopen", aldus Jürgen Mathies zondagavond.

Bij een tegenbetoging van extreemrechts heerste dan weer zo'n agressieve sfeer, dat de politie daar een einde aan moest maken. Een groot deel van de ongeveer 300 deelnemers was onder invloed van alcohol. De andere drie tegenbetogingen verliepen zonder incidenten, aldus Mathies.

In totaal waren in Keulen 2.700 agenten ingezet. De politie hield ook het waterkanon paraat. Eerder had de politie bericht dat er "ongeveer 20.000 deelnemers" waren bij de start van de grote manifestatie van Erdogan-hangers. (Belga/TE)

De manifestatie in Keulen van 30.000 tot 40.000 aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan is vreedzaam verlopen. Het hoofd van de politie in de Duitse stad toonde zich na afloop tevreden. "De hele inzet is positief verlopen", aldus Jürgen Mathies zondagavond.Bij een tegenbetoging van extreemrechts heerste dan weer zo'n agressieve sfeer, dat de politie daar een einde aan moest maken. Een groot deel van de ongeveer 300 deelnemers was onder invloed van alcohol. De andere drie tegenbetogingen verliepen zonder incidenten, aldus Mathies. In totaal waren in Keulen 2.700 agenten ingezet. De politie hield ook het waterkanon paraat. Eerder had de politie bericht dat er "ongeveer 20.000 deelnemers" waren bij de start van de grote manifestatie van Erdogan-hangers. (Belga/TE)