Nieuwe tornado's hebben dinsdag opnieuw minstens acht mensenlevens geëist in de Centraal-Amerikaanse staten Oklahoma, Kansas en Arkansas.

In Canadian County, ten westen van Oklahoma City, vielen zeker vijf doden en tientallen gewonden. Tal van huizen en voertuigen zijn vernield. Ook de plaatsen El Reno en Piedmont werden zwaar getroffen.

In de naburige staat Kansas kwamen twee mensen om toen een boom op hun busje terechtkwam. Ook in Arkansas wordt een dodelijk slachtoffer gemeld.

De nieuwe tornado's komen er op een moment dat reddingswerkers nog steeds zoeken naar honderden vermisten in het stadje Joplin in de staat Missouri. Een tornado trok daar zondag een spoor van vernieling door de stad. Minstens 124 mensen kwamen om het leven. Meer dan 1.100 mensen bleven dakloos achter.

Volgens Amerikaanse autoriteiten gaat het om de dodelijkste tornado in zeker 60 jaar, meldt CNN. (KVDA)

Nieuwe tornado's hebben dinsdag opnieuw minstens acht mensenlevens geëist in de Centraal-Amerikaanse staten Oklahoma, Kansas en Arkansas. In Canadian County, ten westen van Oklahoma City, vielen zeker vijf doden en tientallen gewonden. Tal van huizen en voertuigen zijn vernield. Ook de plaatsen El Reno en Piedmont werden zwaar getroffen. In de naburige staat Kansas kwamen twee mensen om toen een boom op hun busje terechtkwam. Ook in Arkansas wordt een dodelijk slachtoffer gemeld. De nieuwe tornado's komen er op een moment dat reddingswerkers nog steeds zoeken naar honderden vermisten in het stadje Joplin in de staat Missouri. Een tornado trok daar zondag een spoor van vernieling door de stad. Minstens 124 mensen kwamen om het leven. Meer dan 1.100 mensen bleven dakloos achter. Volgens Amerikaanse autoriteiten gaat het om de dodelijkste tornado in zeker 60 jaar, meldt CNN. (KVDA)