Topterrorist Carlos de Jakhals (62) weer voor de rechter

De Venezolaan, van wie de echte naam Ilich Ramírez Sánchez is, zit in Frankrijk al een levenslange celstraf uit.

De Venezolaanse topterrorist Illich Ramírez Sánchez, vooral bekend onder de bijnaam Carlos de Jakhals, staat vandaag in Parijs terecht voor aanslagen in Frankrijk in 1982 en 1983. De 62-jarige Carlos zit in Frankrijk al een levenslange celstraf uit wegens de moord op twee politieagenten en een informant in 1975. Hij werd in 1994 in een ziekenhuiskamer in Sudan opgepakt door Franse troepen.

Aanslagen, moorden en gijzelingenCarlos, die zich in 1975 tot de islam bekeerde, is berucht geworden als het brein achter verschillende dodelijke bomaanslagen, moorden en gijzelingen in de jaren 70 en 80. Zo leidde de linksextremist een brutale overval op het hoofdkantoor van de OPEC in Wenen, waarbij zijn groepering toen 11 ministers gijzelden.

Nu staat Carlos terecht voor vier verschillende bomaanslagen in Frankrijk in 1982 en 1983, waarbij 11 doden en circa 100 gewonden vielen. Volgens de aanklagers waren die bedoeld om de autoriteiten onder druk te zetten om twee van zijn kompanen, onder wie zijn vriendin Magdalena Kopp, vrij te laten. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content