Dilma Rousseff werd een eerste keer verkozen in 2010, en herverkozen in 2014.

Otavio Marques de Azevedo, de ex-CEO van Andrade Gutierrez, het op een na grootste bedrijf in de sector van de bouw en openbare werken in Brazilië, werd in juni opgepakt en vertelde in februari aan de speurders die het Petrobrasschandaal onderzoeken, dat miljoenen dollars via te hoge facturatie naar de verkiezingscampagnes van Rousseff werden doorgesluisd.

Deze onthulling kan Rousseff duur komen te staan. De president bevindt zich al in het oog van een politieke storm en riskeert afgezet te worden, vanwege misbruik van overheidsgelden. Het hooggerechtshof onderzoekt momenteel de financiering van haar campagne die leidde tot de tweede ambtstermijn van Rousseff en haar vicepresident Michel Temer.

Lula

Indien het hooggerechtshof vindt dat er fraude werd gepleegd, moeten beide leiders aftreden en zullen er vervroegde verkiezingen worden georganiseerd. De oppositie en andere tegenstanders van de president eisen haar ontslag nu al, en er werd een afzettingsprocedure in gang gezet. De speurders denken dat onder het presidentschap van Rousseffs voorganger en mentor Luiz Inacio Lula da Silva, een kartel van grote bedrijven en politieke figuren een systeem van corruptie op poten had gezien, dat draaide rond overfacturering en smeergeld. Toplui ven Petrobras en andere overheidsbedrijven zouden smeergeld hebben ontvangen, en met het geld werden ook de verkiezingscampagnes van de twee kandidaten van de tweede ronde van de presidentsverkiezingen van 2014 gefinacierd, Dilma Rousseff en haar rechtse tegenstander Aecio Neves.

(Belga/RR)

Dilma Rousseff werd een eerste keer verkozen in 2010, en herverkozen in 2014.Otavio Marques de Azevedo, de ex-CEO van Andrade Gutierrez, het op een na grootste bedrijf in de sector van de bouw en openbare werken in Brazilië, werd in juni opgepakt en vertelde in februari aan de speurders die het Petrobrasschandaal onderzoeken, dat miljoenen dollars via te hoge facturatie naar de verkiezingscampagnes van Rousseff werden doorgesluisd. Deze onthulling kan Rousseff duur komen te staan. De president bevindt zich al in het oog van een politieke storm en riskeert afgezet te worden, vanwege misbruik van overheidsgelden. Het hooggerechtshof onderzoekt momenteel de financiering van haar campagne die leidde tot de tweede ambtstermijn van Rousseff en haar vicepresident Michel Temer. Indien het hooggerechtshof vindt dat er fraude werd gepleegd, moeten beide leiders aftreden en zullen er vervroegde verkiezingen worden georganiseerd. De oppositie en andere tegenstanders van de president eisen haar ontslag nu al, en er werd een afzettingsprocedure in gang gezet. De speurders denken dat onder het presidentschap van Rousseffs voorganger en mentor Luiz Inacio Lula da Silva, een kartel van grote bedrijven en politieke figuren een systeem van corruptie op poten had gezien, dat draaide rond overfacturering en smeergeld. Toplui ven Petrobras en andere overheidsbedrijven zouden smeergeld hebben ontvangen, en met het geld werden ook de verkiezingscampagnes van de twee kandidaten van de tweede ronde van de presidentsverkiezingen van 2014 gefinacierd, Dilma Rousseff en haar rechtse tegenstander Aecio Neves.(Belga/RR)