Het vliegtuig van Air France maakte zaterdagnacht, na de ontdekking van een verdacht pakket, een noodlanding in het Keniaanse Mombassa. "Volgens het eerste onderzoek gaat het niet om een bom", aldus Gagey, die spreekt over "vals alarm".

Het verdachte voorwerp bevatte geen explosieven, het bestond uit karton, papier en een timer die aan een kookwekker doet denken. "We zullen het verdere onderzoek afwachten", klonk het tot slot.

Verklaring over bom werd ingetrokken

Vlucht AF 463, met 459 passagiers en 14 bemanningsleden aan boord, steeg zaterdag om 21 uur lokale tijd op vanop het eiland Mauritius. Het toestel had normaal gezien om 05.50 uur in Parijs moeten landen. In plaats daarvan maakte het vliegtuig rond 22.37 uur Belgische tijd een noodlanding op de internationale luchthaven van Mombassa, nadat in de toiletten van het vliegtuig een verdacht pakket was ontdekt.

De Keniaanse politie meldde zondag op een gegeven moment dat het inderdaad een bom betrof, maar die verklaring werd nadien weer ingetrokken. De geëvacueerde reizigers werden in afwachting van hun doorreis ondergebracht in een hotel. Sinds de aanslagen in Parijs, die op 13 november aan 130 mensen het leven hebben gekost, verkeert Frankrijk in de hoogste staat van paraatheid. (Belga/NSK)

Het vliegtuig van Air France maakte zaterdagnacht, na de ontdekking van een verdacht pakket, een noodlanding in het Keniaanse Mombassa. "Volgens het eerste onderzoek gaat het niet om een bom", aldus Gagey, die spreekt over "vals alarm". Het verdachte voorwerp bevatte geen explosieven, het bestond uit karton, papier en een timer die aan een kookwekker doet denken. "We zullen het verdere onderzoek afwachten", klonk het tot slot.Verklaring over bom werd ingetrokken Vlucht AF 463, met 459 passagiers en 14 bemanningsleden aan boord, steeg zaterdag om 21 uur lokale tijd op vanop het eiland Mauritius. Het toestel had normaal gezien om 05.50 uur in Parijs moeten landen. In plaats daarvan maakte het vliegtuig rond 22.37 uur Belgische tijd een noodlanding op de internationale luchthaven van Mombassa, nadat in de toiletten van het vliegtuig een verdacht pakket was ontdekt.De Keniaanse politie meldde zondag op een gegeven moment dat het inderdaad een bom betrof, maar die verklaring werd nadien weer ingetrokken. De geëvacueerde reizigers werden in afwachting van hun doorreis ondergebracht in een hotel. Sinds de aanslagen in Parijs, die op 13 november aan 130 mensen het leven hebben gekost, verkeert Frankrijk in de hoogste staat van paraatheid. (Belga/NSK)