Herman Cain maakte de afgelopen weken de grootste kans om de Republikeinse presidentskandidaat bij de verkiezingen in 2012 te worden. Hij komt nu echter in opspraak, met een beschuldiging van seksuele intimidatie van twee vrouwen in de jaren '90.

Dat schrijft de Amerikaanse politieke blog POLITICO. Toen Hermain Cain in de jaren '90 aan het hoofd van de National Restaurant Association stond, klaagden twee vrouwen over hem bij hun collega's en diensthoofden over ongepast seksueel gedrag van Cain, waarbij ze zich oncomfortabel voelden, zo bevestigen verschillende bronnen aan POLITICO.

POLITICO schrijft dat het uit gesprekken met oud-medewerkers van het bedrijf kon opmaken dat de restaurantketen het geschil 'formeel afhandelde'. De twee vrouwen zouden volgens de blog het bedrijf verlaten hebben met een financiële tegemoetkoming (het zou gaan om een bedrag van vijf cijfers) en een spreekverbod.

Cain: "Ben jij ooit beschuldigd van seksuele intimidatie?"

Cain en zijn entourage hebben tot nog toe niet duidelijk gecommuniceerd over de aantijgingen, noch over de financiële tegemoetkoming, schrijft POLITICO. Zijn medewerkers zeggen dat tegenstanders van Cain in zijn verleden graven om hem te beschadigen. Volgens hen omdat Cain zaken wil veranderen in Washington en dat hen bang maakt. Cains woordvoerder heeft het over "onbewezen persoonlijke aanvallen".

In zijn laatste verklaring over de zaak zei Cain zelf dat hij "duizenden werknemers heeft gehad" in diverse bedrijven de afgelopen jaren. Hij kan naar eigen zeggen geen commentaar geven, tot hij "feiten en concrete bewijzen" te zien krijgt.

Toen hij gevraagd werd of hij eerder al beschuldigd was van seksuele intimidatie, staarde hij de journalist secondelang aan, zuchtte en bleef stil. Toen de vraag tot drie maal toe herhaald werd, kaatste hij terug: "Ben jij ooit beschuldigd van seksuele intimidatie?"

Republikeinse kanshebber

Cain neemt voor de eerste maal deel aan een verkiezing en werd daardoor aanvankelijk weinig kansen toegedicht. Hij heeft zich in de afgelopen weken echter tot de grootste kanshebber ontpopt en laat nu die andere twee kleppers Mitt Romney en Rick Perry achter zich. Hij is zo een te duchten tegenstander voor huidig president Barack Obama. Cain hamert op een kleine overheid en speelt zijn persoonlijk verhaal uit: als kind van arme ouders is hij op eigen kracht aan de top geraakt, de verpersoonlijking van de 'American Dream', dus. (SD)

Herman Cain maakte de afgelopen weken de grootste kans om de Republikeinse presidentskandidaat bij de verkiezingen in 2012 te worden. Hij komt nu echter in opspraak, met een beschuldiging van seksuele intimidatie van twee vrouwen in de jaren '90.Dat schrijft de Amerikaanse politieke blog POLITICO. Toen Hermain Cain in de jaren '90 aan het hoofd van de National Restaurant Association stond, klaagden twee vrouwen over hem bij hun collega's en diensthoofden over ongepast seksueel gedrag van Cain, waarbij ze zich oncomfortabel voelden, zo bevestigen verschillende bronnen aan POLITICO. POLITICO schrijft dat het uit gesprekken met oud-medewerkers van het bedrijf kon opmaken dat de restaurantketen het geschil 'formeel afhandelde'. De twee vrouwen zouden volgens de blog het bedrijf verlaten hebben met een financiële tegemoetkoming (het zou gaan om een bedrag van vijf cijfers) en een spreekverbod. Cain: "Ben jij ooit beschuldigd van seksuele intimidatie?"Cain en zijn entourage hebben tot nog toe niet duidelijk gecommuniceerd over de aantijgingen, noch over de financiële tegemoetkoming, schrijft POLITICO. Zijn medewerkers zeggen dat tegenstanders van Cain in zijn verleden graven om hem te beschadigen. Volgens hen omdat Cain zaken wil veranderen in Washington en dat hen bang maakt. Cains woordvoerder heeft het over "onbewezen persoonlijke aanvallen".In zijn laatste verklaring over de zaak zei Cain zelf dat hij "duizenden werknemers heeft gehad" in diverse bedrijven de afgelopen jaren. Hij kan naar eigen zeggen geen commentaar geven, tot hij "feiten en concrete bewijzen" te zien krijgt. Toen hij gevraagd werd of hij eerder al beschuldigd was van seksuele intimidatie, staarde hij de journalist secondelang aan, zuchtte en bleef stil. Toen de vraag tot drie maal toe herhaald werd, kaatste hij terug: "Ben jij ooit beschuldigd van seksuele intimidatie?"Republikeinse kanshebberCain neemt voor de eerste maal deel aan een verkiezing en werd daardoor aanvankelijk weinig kansen toegedicht. Hij heeft zich in de afgelopen weken echter tot de grootste kanshebber ontpopt en laat nu die andere twee kleppers Mitt Romney en Rick Perry achter zich. Hij is zo een te duchten tegenstander voor huidig president Barack Obama. Cain hamert op een kleine overheid en speelt zijn persoonlijk verhaal uit: als kind van arme ouders is hij op eigen kracht aan de top geraakt, de verpersoonlijking van de 'American Dream', dus. (SD)