De linkse Labor-regering in Australië heeft de nederlaag in de parlementsverkiezingen van erkend. De nieuwe regeringsleider wordt de 55-jarige Tony Abbott van de conservatief-liberale coalitie.

Uittredend premier Kevin Rudd staat het leiderschap van de Labor-partij af na de zware verkiezingsnederlaag. Labor regeerde het land sinds 2007, eerst onder Rudd, daarna onder premier Julia Gillard en sinds juni opnieuw onder Rudd.

Volgens de Australische tv-zender ABC komt de coalitie uit op 89 van de 150 zetels in het Huis van Afgevaardigden. Labor houdt 59 van de 71 zetels die de partij had. "Een zware nederlaag voor de regering, maar het had erger gekund", aldus minister van Defensie Stephen Smith, die afscheid neemt van de actieve politiek. (Belga/TE)

De linkse Labor-regering in Australië heeft de nederlaag in de parlementsverkiezingen van erkend. De nieuwe regeringsleider wordt de 55-jarige Tony Abbott van de conservatief-liberale coalitie.Uittredend premier Kevin Rudd staat het leiderschap van de Labor-partij af na de zware verkiezingsnederlaag. Labor regeerde het land sinds 2007, eerst onder Rudd, daarna onder premier Julia Gillard en sinds juni opnieuw onder Rudd. Volgens de Australische tv-zender ABC komt de coalitie uit op 89 van de 150 zetels in het Huis van Afgevaardigden. Labor houdt 59 van de 71 zetels die de partij had. "Een zware nederlaag voor de regering, maar het had erger gekund", aldus minister van Defensie Stephen Smith, die afscheid neemt van de actieve politiek. (Belga/TE)