Tom Petty verbiedt Michele Bachmann zijn song te gebruiken

© Reuters

De Amerikaanse rockster Tom Petty heeft zijn advocaten een brief laten sturen naar de Republikeinse presidentskandidate Michele Bachmann. Petty verbiedt Bachmann zijn song ‘American Girl’ te gebruiken tijdens haar campagne.

Michele Bachmann is haar presidentiële campagne begonnen onder een slecht gesternte. Ze flaterde meteen op de dag dat ze haar kandidatuur bekendmaakte door haar bewondering uit te drukken voor John Wayne, net zoals zij geboren in de staat Iowa. Ze dacht dat het over de westernlegende ging, maar de John Wayne die in Iowa is geboren is de wereldberoemde seriemoordenaar John Wayne Gacy die meer dan 30 mannen vermoordde.

American Girl
Nu komt Bachmann opnieuw op een negatieve manier in de schijnwerpers. Rockster Tom Petty wil niet dat de presidentskandidate zijn song ‘American Girl’ nog gebruikt in haar campagne. Ze sloot onder meer de speech waarin ze zich kandidaat stelde af met het liedje. Als Bachmann het liedje nog eens draait, slepen de advocaten van de frontman van The Heartbreakers haar voor de rechter.

George Bush won’t back down
Volgens het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone is het niet de eerste keer dat Petty zich moet verdedigen tegen presidentskandidaten die onrechtmatig gebruik maken van zijn muziek. In de campagne van 2000 verbood Petty George W. Bush om zijn song ‘I won’t back down’ te draaien tijdens speeches en bijeenkomsten. (EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content