'Tekenfilmfiguurtjes zoals Tom en Jerry en videospelletjes zijn verantwoordelijk voor het toenemende geweld in het Midden-Oosten', aldus het hoofd van Egyptische inlichtingendienst, Salah Abdel Sadeq. 'De cartoons stellen geweld voor op een grappige manier, waardoor de kijker de indruk krijgt iemand verwonden of opblazen met explosieven normaal is.' Die uitspraken deed de man tijdens een conferentie over de impact van de media aan de universiteit van Caïro, bericht Middle East Eye.

'Kinderen worden ongevoelig gemaakt voor geweld. En dit is mede de oorzaak voor de opgang van IS', luidde het nog.

Naast de populaire Amerikaanse cartoon Tom en Jerry, bekritiseerde Abdel Sadeq ook videospelletjes. 'Voor jonge mannen is het normaal geworden om uren naar een scherm te staren en intussen allerlei wezens te vermoorden terwijl het bloed van het scherm spat. Dit wakkert extremisme aan.'

Volgens Middle East Eye is de Egyptische overheid niet van plan om maatregelen te nemen om zulke filmpjes te censureren. (AVE)

'Tekenfilmfiguurtjes zoals Tom en Jerry en videospelletjes zijn verantwoordelijk voor het toenemende geweld in het Midden-Oosten', aldus het hoofd van Egyptische inlichtingendienst, Salah Abdel Sadeq. 'De cartoons stellen geweld voor op een grappige manier, waardoor de kijker de indruk krijgt iemand verwonden of opblazen met explosieven normaal is.' Die uitspraken deed de man tijdens een conferentie over de impact van de media aan de universiteit van Caïro, bericht Middle East Eye. 'Kinderen worden ongevoelig gemaakt voor geweld. En dit is mede de oorzaak voor de opgang van IS', luidde het nog. Naast de populaire Amerikaanse cartoon Tom en Jerry, bekritiseerde Abdel Sadeq ook videospelletjes. 'Voor jonge mannen is het normaal geworden om uren naar een scherm te staren en intussen allerlei wezens te vermoorden terwijl het bloed van het scherm spat. Dit wakkert extremisme aan.' Volgens Middle East Eye is de Egyptische overheid niet van plan om maatregelen te nemen om zulke filmpjes te censureren. (AVE)