Het Duitse nieuwsagentschap DPA meldt op basis van een anonieme veiligheidsbron dat een explosief was aangebracht naast de muur van het museum. Die kwam tot ontploffing toen de bus met buitenlandse toeristen voorbijreed, aldus de bron. Op videobeelden na de aanslag is te zien dat er brokstukken op de weg liggen.

In december vorig jaar kwamen nog drie Vietnamese toeristen en hun lokale gids om het leven bij een bermbom in dezelfde regio van de hoofdstad.

Het toerisme is een cruciale sector voor de economie van Egypte. Na de Arabische revolutie en de daaropvolgende chaos daalde het aantal toeristen van 14,7 miljoen in 2010 tot amper 5,3 miljoen in 2016. Maar sinds twee jaar is het aantal toeristen weer aan het toenemen.

Van 21 juni tot 20 juli wordt in Egypte de Africa Cup of Nations georganiseerd, het belangrijkste voetbaltoernooi van het continent.

Het Duitse nieuwsagentschap DPA meldt op basis van een anonieme veiligheidsbron dat een explosief was aangebracht naast de muur van het museum. Die kwam tot ontploffing toen de bus met buitenlandse toeristen voorbijreed, aldus de bron. Op videobeelden na de aanslag is te zien dat er brokstukken op de weg liggen.In december vorig jaar kwamen nog drie Vietnamese toeristen en hun lokale gids om het leven bij een bermbom in dezelfde regio van de hoofdstad.Het toerisme is een cruciale sector voor de economie van Egypte. Na de Arabische revolutie en de daaropvolgende chaos daalde het aantal toeristen van 14,7 miljoen in 2010 tot amper 5,3 miljoen in 2016. Maar sinds twee jaar is het aantal toeristen weer aan het toenemen.Van 21 juni tot 20 juli wordt in Egypte de Africa Cup of Nations georganiseerd, het belangrijkste voetbaltoernooi van het continent.