Bij een uitstapje naar het vermaarde slot Neuschwanstein hebben 20 toeristen in Zuid-Duitsland de hele nacht in een gondel moeten doorbrengen.

De gondel viel vrijdag stil nadat de kabel door een deltavliegtuig geraakt was. Vijfenveertig inzittenden raakten geblokkeerd in de berglift.

De meeste toeristen konden door de hulpdiensten bevrijd worden. Door de duisternis moest de reddingsoperatie met klimmers, touwen en helikopters gestaakt worden. 20 personen, onder wie vier kinderen, moesten de nacht in de gondel doorbrengen... 50 meter boven de vaste grond.

Zaterdagochtend werden de toeristen met een helikopter uiteindelijk in veiligheid gebracht. Ze kregen medische verzorging, eten, drinken en dekens. Volgens de politie stellen ze het, gezien de omstandigheden, goed.

De piloot van het deltatoestel bleef ongedeerd, zijn 35-jarige gezel liep lichte verwondingen op. Waarom het toestel tegen de kabel aanvloog, blijft onopgehelderd. (Belga)

Bij een uitstapje naar het vermaarde slot Neuschwanstein hebben 20 toeristen in Zuid-Duitsland de hele nacht in een gondel moeten doorbrengen. De gondel viel vrijdag stil nadat de kabel door een deltavliegtuig geraakt was. Vijfenveertig inzittenden raakten geblokkeerd in de berglift. De meeste toeristen konden door de hulpdiensten bevrijd worden. Door de duisternis moest de reddingsoperatie met klimmers, touwen en helikopters gestaakt worden. 20 personen, onder wie vier kinderen, moesten de nacht in de gondel doorbrengen... 50 meter boven de vaste grond. Zaterdagochtend werden de toeristen met een helikopter uiteindelijk in veiligheid gebracht. Ze kregen medische verzorging, eten, drinken en dekens. Volgens de politie stellen ze het, gezien de omstandigheden, goed. De piloot van het deltatoestel bleef ongedeerd, zijn 35-jarige gezel liep lichte verwondingen op. Waarom het toestel tegen de kabel aanvloog, blijft onopgehelderd. (Belga)