Toeristen overspoelen Bethlehem voor kerstvieringen

Toeristen verzamelen bij de kerstboom voor de Geboortekerk in Bethlehem. © Reuters

Israël verwacht 70.000 buitenlandse toeristen in Bethlehem. Daar komt de traditionele processie, die in Jeruzalem vertrekt, toe. Aartsbisschop Fouad Twal zal er de middernachtmis voorgaan, ook Palestijns president Mahmoud Abbas zal aanwezig zijn.

Arabische christenen en pelgrims overspoelen het Heilige Land om daar de kerstvieringen bij te wonen. Volgens het Israëlische ministerie van Toerisme worden er 70.000 buitenlandse toeristen verwacht in Bethlehem. Woensdagmiddag vertrekt de traditionele processie van Jeruzalem naar Bethlehem. De patriarch van Jeruzalem, aartsbisschop Fouad Twal, zal deze tien kilometer lange processie leiden.

Middernachtmis

Twal bestempelde in zijn kerstboodschap de reis van paus Franciscus naar het Heilige Land als een van de “mooiste tijden” van het jaar. Dat stond volgens de patriarch van Jeruzalem in schril contrast met het Gazaconflict. “De aanhoudende oorlog, met een bloedbad in Gaza, was verschrikkelijk en heeft ons gechoqueerd”, besloot Twal.

De aartsbisschop zal in Bethlehem de middernachtmis voorgaan in de Geboortekerk, die de geboorteplek van Jezus Christus zou aanduiden. De Palestijnse president Mahmoud Abbas zal daarbij aanwezig zijn. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content