'Als je voor de Florida Keys het 'worst-case scenario' zou willen creëren, dan krijg je wat we kunnen verwachten' door orkaan Irma, aldus de directeur van het rampencentrum van Monroe County, Martin Senterfitt.

De orkaan Irma, die momenteel koers zet naar de Caraïben, heeft de krachtigste of zwaarste categorie bereikt en is een 'extreem gevaarlijke orkaan' van categorie 5 geworden.

Het is nog niet duidelijk of Irma in het weekend ook aan land zal gaan in Florida. 'Hoe vroeger de mensen vertrekken, hoe beter', aldus Senterfitt nog.

'We vragen met klem aan de mensen om te evacueren. Je kunt het je niet veroorloven om op een eiland te blijven als er een orkaan van categorie 5 op je afkomt. Het grootste deel van deze archipel ligt slechts drie tot vijf voet (90 tot 150 centimeter, red.) boven het zeeniveau. Met de golven die we verwachten, is die niet de plaats om te verblijven.'

Ondertussen zijn inwoners van Miami en omgeving naarstig goederen aan het inslaan voor het geval Irma dit weekend aan land komt. CNN meldt dat in veel supermarkten geen water en houdbaar voedsel meer te krijgen is. Ook bij doe-het-zelf-zaken staan lange rijen. Mensen zijn druk bezig hout in te slaan om hun huizen te beschermen.

'Als je voor de Florida Keys het 'worst-case scenario' zou willen creëren, dan krijg je wat we kunnen verwachten' door orkaan Irma, aldus de directeur van het rampencentrum van Monroe County, Martin Senterfitt. De orkaan Irma, die momenteel koers zet naar de Caraïben, heeft de krachtigste of zwaarste categorie bereikt en is een 'extreem gevaarlijke orkaan' van categorie 5 geworden. Het is nog niet duidelijk of Irma in het weekend ook aan land zal gaan in Florida. 'Hoe vroeger de mensen vertrekken, hoe beter', aldus Senterfitt nog. 'We vragen met klem aan de mensen om te evacueren. Je kunt het je niet veroorloven om op een eiland te blijven als er een orkaan van categorie 5 op je afkomt. Het grootste deel van deze archipel ligt slechts drie tot vijf voet (90 tot 150 centimeter, red.) boven het zeeniveau. Met de golven die we verwachten, is die niet de plaats om te verblijven.'Ondertussen zijn inwoners van Miami en omgeving naarstig goederen aan het inslaan voor het geval Irma dit weekend aan land komt. CNN meldt dat in veel supermarkten geen water en houdbaar voedsel meer te krijgen is. Ook bij doe-het-zelf-zaken staan lange rijen. Mensen zijn druk bezig hout in te slaan om hun huizen te beschermen.