Een 19-jarige Japanse toeriste is vermoedelijk om het leven gekomen toen ze bij het fotograferen in de Niagarawatervallen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada viel.

Ondanks een zoektocht van meer dan 30 uur vond de Canadese politie geen enkel spoor van de toeriste terug.

Volgens ooggetuigen klom de Japanse zondagavond (plaatselijke tijd) op een betonnen muurtje om zich te laten fotograferen. Toen ze zich rechtop stelde, zou ze voor de ogen van andere toeristen 25 meter naar beneden zijn gestort. Het kan zijn dat een windvlaag het regenscherm van de vrouw greep.

De politie ontfermde zich over haar vriendin, die geen Engels spreekt. Volgens de agenten, die dinsdagavond alle hoop opgaven, kan het nog weken duren vooraleer er ergens een lijk aanspoelt.

Lijk van onbekende man
Een dag voordien viel een jongeman aan de andere kant van de watervallen bijna tien meter omlaag. Ook hij wou voor een foto poseren. Hij kwam er met een beenbreuk vanaf.

Tijdens de zoektocht naar de jonge vrouw ontdekten de agenten ook het lijk van een man. Er is nog niets geweten over zijn identiteit en de omstandigheden waarin hij om het leven kwam. (Belga/TE)

Een 19-jarige Japanse toeriste is vermoedelijk om het leven gekomen toen ze bij het fotograferen in de Niagarawatervallen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada viel. Ondanks een zoektocht van meer dan 30 uur vond de Canadese politie geen enkel spoor van de toeriste terug. Volgens ooggetuigen klom de Japanse zondagavond (plaatselijke tijd) op een betonnen muurtje om zich te laten fotograferen. Toen ze zich rechtop stelde, zou ze voor de ogen van andere toeristen 25 meter naar beneden zijn gestort. Het kan zijn dat een windvlaag het regenscherm van de vrouw greep. De politie ontfermde zich over haar vriendin, die geen Engels spreekt. Volgens de agenten, die dinsdagavond alle hoop opgaven, kan het nog weken duren vooraleer er ergens een lijk aanspoelt. Lijk van onbekende man Een dag voordien viel een jongeman aan de andere kant van de watervallen bijna tien meter omlaag. Ook hij wou voor een foto poseren. Hij kwam er met een beenbreuk vanaf. Tijdens de zoektocht naar de jonge vrouw ontdekten de agenten ook het lijk van een man. Er is nog niets geweten over zijn identiteit en de omstandigheden waarin hij om het leven kwam. (Belga/TE)