Toch geen ‘snowmageddon’ in New York: burgemeester verdedigt waarschuwingen

Winterpret in Carl Schurz Park in New York © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

Burgemeester Bill de Blasio van New York pareert de kritiek dat er overdreven is gereageerd op de komst van winterstorm Juno, die minder erg bleek dan voorspeld.

‘We hebben een kogel ontweken,’ zei De Blasio aan CNN. ‘Dit was een verhaal van beter voorkomen dan genezen. We hebben gedaan wat nodig was om iedereen te beschermen’.

‘Snowmageddon’

De Blasio had maandag behoorlijk dramatische verklaringen afgelegd. Zo riep hij de bevolking van zijn stad op om zich ‘voor te bereiden op iets dat we nog nooit hebben meegemaakt’. Een van de krantenkoppen had het over ‘snowmageddon’, een sensationele woordspeling op het bijbelse begrip armageddon of apocalyps (het einde der tijden).

New York werd wakker onder een deken van sneeuw, maar dat was minder dik dan verwacht. Het rijverbod werd dan ook opgeheven en het openbaar vervoer hernomen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Geen ‘blizzard’

De nationale weerdienst annuleerde de waarschuwing voor een zogenaamde ‘blizzard’, met windsnelheden tot 60 km/u, maar de waarschuwing voor een winterstorm blijft gelden aangezien de stad naar verwachting nog 2 tot 5 centimeter sneeuw zal krijgen.

‘De storm is verder naar het oosten gegaan en zal sneller vertrekken dan onze voorspellingen van de voorbije twee dagen’, aldus de nationale weerdienst. ‘Het resultaat is minder sneeuw dan eerder voorspeld.’ Scholen en regeringsgebouwen blijven de rest van de dag wel gesloten.

Ook in New Jersey en delen van Connecticut is het reisverbod opgeheven, maar in Massachusetts blijft het nog van kracht. Daar viel tot 60 centimeter sneeuw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content