Time plaatst Zelensky en Poetin bij 100 invloedrijkste mensen

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky en de Russische president Vladimir Poetin. © belga

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is door Time Magazine uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke mensen van 2022. Ook de Russische president Poetin belandde bij de 100.

‘Met president Zelensky hebben de burgers van Oekraïne een staatsleider die hun moed en veerkracht waardig is, terwijl ze zelf overal in het land vechten voor hun thuis en hun vrijheid’, schrijft de Amerikaanse president Joe Biden erover. Voorts klinkt het dat Zelensky met zijn reactie op de Russische oorlog tegen zijn land, ‘zijn stempel op de geschiedenis heeft gedrukt’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook de Russische president Vladimir Poetin staat op de lijst van de meest invloedrijke personen van het jaar van Time. Over hem zegt de gevangengenomen Russische oppositiepoliticus Alexej Navalny dat de werkelijke missie van Vladimir Poetin er misschien uit bestaat om ons een belangrijke les te leren. En ‘in 2022 heeft hij dat bijzonder goed gedaan’, schrijft Navalny voor het tijdschrift. ‘Hij heeft ons er opnieuw aan herinnerd dat een pad dat begint met “slechts een klein beetje verkiezingsmanipulatie” altijd leidt naar een dictatuur. En een dictatuur leidt altijd tot oorlog. Het is een les die we niet mogen vergeten.’

Partner Content