De ontmoeting werd afgesproken tijdens een telefonisch onderhoud eind augustus toen Rusland en de VS opnieuw op ramkoers lagen; deze keer waren de sluiting of drastische vermindering van ambassades en diplomatiek personeel de spreekwoordelijke druppel.

De AV zal beheerst worden door de situatie van de Rohingya in Myanmar en de spanning rond Noord-Korea. Over dat laatste zitten de VS en Rusland ook niet op een lijn. Trump en co willen hardere sancties opleggen aan het regime in Pyongyang. Vladimir Poetin acht de maatregelen die de VS in gedachte hebben inefficiënt, al stemde Rusland uiteindelijk wel in met nieuwe maatregelen tegen Noord-Korea tijdens een spoedzitting van de Veiligheidsraad afgelopen week. De Amerikaanse voorstellen waren wel afgezwakt.

Poetin zal persoonlijk niet aanwezig zijn in New York waar Donald Trump voor het eerst als president zijn opwachting zal maken en dinsdag de Algemene Vergadering zal toespreken.

De ontmoeting werd afgesproken tijdens een telefonisch onderhoud eind augustus toen Rusland en de VS opnieuw op ramkoers lagen; deze keer waren de sluiting of drastische vermindering van ambassades en diplomatiek personeel de spreekwoordelijke druppel. De AV zal beheerst worden door de situatie van de Rohingya in Myanmar en de spanning rond Noord-Korea. Over dat laatste zitten de VS en Rusland ook niet op een lijn. Trump en co willen hardere sancties opleggen aan het regime in Pyongyang. Vladimir Poetin acht de maatregelen die de VS in gedachte hebben inefficiënt, al stemde Rusland uiteindelijk wel in met nieuwe maatregelen tegen Noord-Korea tijdens een spoedzitting van de Veiligheidsraad afgelopen week. De Amerikaanse voorstellen waren wel afgezwakt. Poetin zal persoonlijk niet aanwezig zijn in New York waar Donald Trump voor het eerst als president zijn opwachting zal maken en dinsdag de Algemene Vergadering zal toespreken.