Tientallen lichtgewonden 'en veel paniek' na aardbevingen in Italië

27/10/16 om 02:45 - Bijgewerkt om 02:45

Na de zware aardbevingen in Midden-Italië meldden enkele tientallen mensen zich met lichte verwondingen aan in het ziekenhuis. Een man stierf aan een hartaanval.

Tientallen lichtgewonden 'en veel paniek' na aardbevingen in Italië

Vernielde gebouwen in Visso © REUTERS

"Uiteindelijk is de situatie niet zo rampzalig dan we op het eerste moment hadden kunnen denken, gezien de omvang van de bevingen", zei Darvirizo Curcio, het hoofd van de burgerbescherming, tijdens een nachtelijke persconferentie. Er waren, zei hij, "enkele gewonden en veel paniek."

Redders brachten lichtgewonden naar de spoedafdelingen van verschillende ziekenhuizen in de regio. Tientallen andere lichtgewonden meldden zich zelf aan.

Volgens het Italiaanse persagentschap ANSA eiste de aardbevingen indirect een dodelijk slachtoffer. In de stad stad Tolentino kreeg een 73-jarige man een fatale hartaanval, veroorzaakt door de bevingen.

Over de materiële schade bestaat nog geen duidelijkheid.

De Italiaanse premier Matteo Renzi bedankte de reddingswerkers. "Ik wil degenen die in de regen hebben gewerkt in het gebied van de aardbevingen bedanken. Heel Italië sluit de getroffen mensen opnieuw in de armen", zo tweette hij.

Woensdag werd Midden-Italië getroffen door twee aardbevingen met een magnitude van 5,5 en 6,1, twee maanden nadat er bij een aardbeving in dezelfde regio bijna 300 mensen omkwamen.

(Belga/RR)

Onze partners