In de Indonesische provincie Noord-Sumatra is een legervliegtuig neergestort in een woonwijk in de stad Medan. Het toestel, een Hercules C-130, zou vervolgens in brand zijn gevlogen. Volgens diverse bronnen gaat het om minstens dertig doden.

De Hercules C-130 stortte vlak na het opstijgen neer in een woonwijk in de stad Medan.

Het Indonesische leger liet intussen weten dat het toestel twaalf personen aan boord had: drie piloten, een navigator en acht technici. Het toestel was om 12.08 uur plaatselijke tijd (05.08 uur GMT) opgestegen vanop een militaire basis en stortte amper twee minuten later, op vijf kilometer van de basis, neer, aldus nog een legerwoordvoerder.

Het vliegtuig zou bij de crash onder andere enkele gebouwen en een hotel hebben geraakt. (Belga/AVE)

In de Indonesische provincie Noord-Sumatra is een legervliegtuig neergestort in een woonwijk in de stad Medan. Het toestel, een Hercules C-130, zou vervolgens in brand zijn gevlogen. Volgens diverse bronnen gaat het om minstens dertig doden. De Hercules C-130 stortte vlak na het opstijgen neer in een woonwijk in de stad Medan. Het Indonesische leger liet intussen weten dat het toestel twaalf personen aan boord had: drie piloten, een navigator en acht technici. Het toestel was om 12.08 uur plaatselijke tijd (05.08 uur GMT) opgestegen vanop een militaire basis en stortte amper twee minuten later, op vijf kilometer van de basis, neer, aldus nog een legerwoordvoerder. Het vliegtuig zou bij de crash onder andere enkele gebouwen en een hotel hebben geraakt. (Belga/AVE)