Het collectief publiceerde op zijn Facebookpagina een lijst met 59 namen van mensen die sinds donderdag zijn opgepakt. "De arrestatiecampagne gaat verder", schrijft men.

De advocaten en andere getuigen verklaarden dat talrijke militanten donderdagavond werden opgepakt toen ze iets aan het drinken waren in een café in het centrum van Caïro. Een van de gearresteerden is Haithan Mohamedin, een advocaat en een bekende voorvechter van rechten voor werknemers. Verschillende oppositiegroepen, waaronder de 6 aprilbeweging die de volksopstand leidde die geleid heeft tot de afzetting van president Hosni Moebarak in 2011, hebben opgeroepen tot een manifestatie op 25 april tegen het beleid van de huidige president, Abdel Fattah al-Sissi.

Eilanden

Ze protesteren in het bijzonder tegen tegen de geplande overdracht van twee eilanden in de Rode Zee aan Saudi-Arabië. Op 15 april kwamen al meer dan duizend mensen op straat om de "val van het regime" te eisen. Het was de grootste antiregeringsmanifestatie in twee jaar. Het initiatief kwam van linkse en seculiere militanten. De politie gebruikte traangas om de manifestanten uit elkaar te drijven.

Publieke bijeenkomsten zonder toestemming van de overheid zijn wettelijk verboden in Egypte. Al-Sissi wordt er echter door internationale organisaties en mensenrechtenactivisten van beschuldigd een ultra-autoritair regime te hebben opgezet, dat geen enkele tegenstand duldt, of die nu komt uit islamistische, seculiere of liberale hoek. Hij krijgt bovendien veel kritiek op de manier waarop hij de economische crisis en het aanhoudende geweld door politieagenten aanpakt.

(Belga/RR)

Het collectief publiceerde op zijn Facebookpagina een lijst met 59 namen van mensen die sinds donderdag zijn opgepakt. "De arrestatiecampagne gaat verder", schrijft men. De advocaten en andere getuigen verklaarden dat talrijke militanten donderdagavond werden opgepakt toen ze iets aan het drinken waren in een café in het centrum van Caïro. Een van de gearresteerden is Haithan Mohamedin, een advocaat en een bekende voorvechter van rechten voor werknemers. Verschillende oppositiegroepen, waaronder de 6 aprilbeweging die de volksopstand leidde die geleid heeft tot de afzetting van president Hosni Moebarak in 2011, hebben opgeroepen tot een manifestatie op 25 april tegen het beleid van de huidige president, Abdel Fattah al-Sissi. Ze protesteren in het bijzonder tegen tegen de geplande overdracht van twee eilanden in de Rode Zee aan Saudi-Arabië. Op 15 april kwamen al meer dan duizend mensen op straat om de "val van het regime" te eisen. Het was de grootste antiregeringsmanifestatie in twee jaar. Het initiatief kwam van linkse en seculiere militanten. De politie gebruikte traangas om de manifestanten uit elkaar te drijven. Publieke bijeenkomsten zonder toestemming van de overheid zijn wettelijk verboden in Egypte. Al-Sissi wordt er echter door internationale organisaties en mensenrechtenactivisten van beschuldigd een ultra-autoritair regime te hebben opgezet, dat geen enkele tegenstand duldt, of die nu komt uit islamistische, seculiere of liberale hoek. Hij krijgt bovendien veel kritiek op de manier waarop hij de economische crisis en het aanhoudende geweld door politieagenten aanpakt.(Belga/RR)