De 17-jarige weduwe van een militant uit de noordelijke Kaukausus is één van de daders van de aanslagen op de metro in Moskou waarbij 39 mensen om het leven kwamen.

Het gaat om Dzhennet Abdurakhmanova uit Dagestan. De politie in zuidelijk Rusland heeft bevestigd dat ze informatie over haar heeft overgemaakt aan de collega's in de hoofdstad.

De vrouw was getrouwd met een belangrijk islamitisch leider. Umalat Magomedov werd vorig jaar gedood door Russische veiligheidsdiensten, aldus de BBC.

Er wordt vanuit gegaan dat ze vanuit Kizylar, aan de Tsjetsjeense grens, met de bus naar Moskou is gereisd. De tweede vermoedelijke pleger van de aanslagen werd nog niet geïdentificeerd.i

Vrouwen van gedode rebellen in Dagestan, Tsjetsjenië en Ingoetsjetië worden zwarte weduwen genoemd. Verschillende van hen waren betrokken bij aanslagen in de noordelijke Kakudus en in Moskou.

De 17-jarige weduwe van een militant uit de noordelijke Kaukausus is één van de daders van de aanslagen op de metro in Moskou waarbij 39 mensen om het leven kwamen. Het gaat om Dzhennet Abdurakhmanova uit Dagestan. De politie in zuidelijk Rusland heeft bevestigd dat ze informatie over haar heeft overgemaakt aan de collega's in de hoofdstad.De vrouw was getrouwd met een belangrijk islamitisch leider. Umalat Magomedov werd vorig jaar gedood door Russische veiligheidsdiensten, aldus de BBC.Er wordt vanuit gegaan dat ze vanuit Kizylar, aan de Tsjetsjeense grens, met de bus naar Moskou is gereisd. De tweede vermoedelijke pleger van de aanslagen werd nog niet geïdentificeerd.i Vrouwen van gedode rebellen in Dagestan, Tsjetsjenië en Ingoetsjetië worden zwarte weduwen genoemd. Verschillende van hen waren betrokken bij aanslagen in de noordelijke Kakudus en in Moskou.