Uitleggen waarom hij Jessica Ridgeway vermoordde, kan Austin Sigg niet. Aan de politie zei hij dat hij gewoon 'op jacht was naar een prooi'.

Willekeurig

De feiten dateren van oktober vorig jaar. 'Ik was aan het rondrijden en toen zag ik het meisje. Ik zocht een plaatsje om te parkeren, ik wachtte tot ze voorbijwandelde en sleurde haar in mijn wagen,' biechtte Sigg met een ijzingwekkend zachte stem op.

Hij bond haar handen en voeten vast en reed nog 20 minuten rond terwijl zij schreeuwde en hem voortdurend vragen stelde. Sigg: 'Ik antwoordde haar dat ze niet moest panikeren en dat alles in orde zou komen. Ik heb gewoon gelogen.'

Verminkt

Sigg nam Ridgeway mee naar zijn huis, waar hij haar vermoordde. Vijf dagen later werd haar lichaam onthoofd en zonder ledematen teruggevonden. Tijdens zijn bekentenis zei de jongeman dat hij 'geleerd had dat de meest succesvolle seriemoordenaars het lichaam van hun slachtoffer volledig kunnen laten verdwijnen.'

De zaak kwam aan het licht nadat Sigg zijn gruweldaden aan zijn moeder had opgebiecht. Zij gaf haar zoon uiteindelijk aan bij de politie.

100 jaar extra

Sigg werd vorige week veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. In principe zou hij na 40 jaar voorwaardelijk vrij kunnen komen, maar de rechter gaf hem nog 100 jaar extra wegens andere aanklachten, meldt CNN. Normaal gezien zal de jongeman dus nooit meer levend de gevangenis verlaten.

Deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Uitleggen waarom hij Jessica Ridgeway vermoordde, kan Austin Sigg niet. Aan de politie zei hij dat hij gewoon 'op jacht was naar een prooi'. Willekeurig De feiten dateren van oktober vorig jaar. 'Ik was aan het rondrijden en toen zag ik het meisje. Ik zocht een plaatsje om te parkeren, ik wachtte tot ze voorbijwandelde en sleurde haar in mijn wagen,' biechtte Sigg met een ijzingwekkend zachte stem op. Hij bond haar handen en voeten vast en reed nog 20 minuten rond terwijl zij schreeuwde en hem voortdurend vragen stelde. Sigg: 'Ik antwoordde haar dat ze niet moest panikeren en dat alles in orde zou komen. Ik heb gewoon gelogen.' Verminkt Sigg nam Ridgeway mee naar zijn huis, waar hij haar vermoordde. Vijf dagen later werd haar lichaam onthoofd en zonder ledematen teruggevonden. Tijdens zijn bekentenis zei de jongeman dat hij 'geleerd had dat de meest succesvolle seriemoordenaars het lichaam van hun slachtoffer volledig kunnen laten verdwijnen.' De zaak kwam aan het licht nadat Sigg zijn gruweldaden aan zijn moeder had opgebiecht. Zij gaf haar zoon uiteindelijk aan bij de politie. 100 jaar extra Sigg werd vorige week veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. In principe zou hij na 40 jaar voorwaardelijk vrij kunnen komen, maar de rechter gaf hem nog 100 jaar extra wegens andere aanklachten, meldt CNN. Normaal gezien zal de jongeman dus nooit meer levend de gevangenis verlaten.Deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren.