In de Spaanse hoofdstad Madrid zijn tienduizenden mensen op straat gekomen om hun onvrede uit te schreeuwen over de crisis en de aanpak ervan. Volgens de politie ging het om minstens 35.000 à 40.000 betogers. Het protest in Spanje tegen de crisis en de besparingen is al bezig sinds mei. De beweging van de 'verontwaardigden' heeft het gehad met de Europese besparingskoers, de hoge werkloosheid in Spanje (21,29 procent van de Spanjaarden zit zonder werk) en de heersende politieke klasse.

6 stoeten met manifestanten kwamen samen in de buurt van het parlement, in het centrum van Madrid. "Wij zullen de crisis niet betalen", riepen de manifestanten. Er werd opgeroepen tot een nationale staking. Tot geweld kwam het niet. (Belga)

In de Spaanse hoofdstad Madrid zijn tienduizenden mensen op straat gekomen om hun onvrede uit te schreeuwen over de crisis en de aanpak ervan. Volgens de politie ging het om minstens 35.000 à 40.000 betogers. Het protest in Spanje tegen de crisis en de besparingen is al bezig sinds mei. De beweging van de 'verontwaardigden' heeft het gehad met de Europese besparingskoers, de hoge werkloosheid in Spanje (21,29 procent van de Spanjaarden zit zonder werk) en de heersende politieke klasse. 6 stoeten met manifestanten kwamen samen in de buurt van het parlement, in het centrum van Madrid. "Wij zullen de crisis niet betalen", riepen de manifestanten. Er werd opgeroepen tot een nationale staking. Tot geweld kwam het niet. (Belga)