De vluchtelingen trekken kennelijk massaal naar de zuidelijker gelegen stad Samarra. De VN hebben konvooien met hulpgoederen naar het gebied gestuurd, meldt BBC.

Belangrijk

Tikrit, de thuisstad van de vroegere dictator Saddam Hoessein op 170 km ten noorden van Bagdad, is sinds juni vorig jaar in handen van IS. Het bevindt zich op een belangrijke verbindingsweg tussen de hoofdstad en Mosoel, een IS-bolwerk.

Het Iraakse leger is zondag een offensief gestart om Tikrit te heroveren, met samen met sjiitische milities. De zowat 30.000 grondtroepen worden ondersteund door luchtaanvallen van Iraakse gevechtsvliegtuigen en -helikopters. De door Amerika geleide internationale coalitie is niet betrokken bij de operatie.

De troepen proberen vanuit vijf verschillende richtingen de IS-strijders te omsingelen en vervolgens de stad te bestormen, maar hun opmars wordt afgeremd door (zelfmoord)aanslagen van IS.

De vluchtelingen trekken kennelijk massaal naar de zuidelijker gelegen stad Samarra. De VN hebben konvooien met hulpgoederen naar het gebied gestuurd, meldt BBC.Tikrit, de thuisstad van de vroegere dictator Saddam Hoessein op 170 km ten noorden van Bagdad, is sinds juni vorig jaar in handen van IS. Het bevindt zich op een belangrijke verbindingsweg tussen de hoofdstad en Mosoel, een IS-bolwerk.Het Iraakse leger is zondag een offensief gestart om Tikrit te heroveren, met samen met sjiitische milities. De zowat 30.000 grondtroepen worden ondersteund door luchtaanvallen van Iraakse gevechtsvliegtuigen en -helikopters. De door Amerika geleide internationale coalitie is niet betrokken bij de operatie.De troepen proberen vanuit vijf verschillende richtingen de IS-strijders te omsingelen en vervolgens de stad te bestormen, maar hun opmars wordt afgeremd door (zelfmoord)aanslagen van IS.