In Boekarest kwamen dinsdagavond ook al tienduizenden mensen op straat. Toen was dat om het ontslag te eisen van onder meer eerste minister Viktor Ponta, na de dodelijke brand in een nachtclub afgelopen vrijdag. Bij die brand kwamen 32 mensen om, vooral jongeren. Achteraf bleek dat de nachtclub niet over de nodige vergunningen beschikte, dat de isolatie brandbaar was en dat er 200 mensen meer in de club aanwezig waren dan toegelaten.

De Roemeense premier bood woensdag dan verrassend zijn ontslag aan. "Ik hoop dat het ontslag van de regering de mensen die op straat zijn gekomen, tevreden zal stellen", zei Ponta over de massale protesten tegen de regering.

'Alle partijen stelen'

Dat bleek toch niet voldoende voor tal van Roemenen. Tienduizenden manifestanten manifesteerden woensdagavond en toonden hun ongenoegen jegens de politieke klasse in Roemenië. De manifestanten droegen slogan mee, met daarop "Alle partijen stelen" en "Alle partijen, hetzelfde vuil".

Tegen de uittredende eerste minister zijn onderzoeken wegens corruptie aan de gang. Diens ontslag werd door de manifestanten betiteld als "een begin".

(Belga/RR)

In Boekarest kwamen dinsdagavond ook al tienduizenden mensen op straat. Toen was dat om het ontslag te eisen van onder meer eerste minister Viktor Ponta, na de dodelijke brand in een nachtclub afgelopen vrijdag. Bij die brand kwamen 32 mensen om, vooral jongeren. Achteraf bleek dat de nachtclub niet over de nodige vergunningen beschikte, dat de isolatie brandbaar was en dat er 200 mensen meer in de club aanwezig waren dan toegelaten. De Roemeense premier bood woensdag dan verrassend zijn ontslag aan. "Ik hoop dat het ontslag van de regering de mensen die op straat zijn gekomen, tevreden zal stellen", zei Ponta over de massale protesten tegen de regering. Dat bleek toch niet voldoende voor tal van Roemenen. Tienduizenden manifestanten manifesteerden woensdagavond en toonden hun ongenoegen jegens de politieke klasse in Roemenië. De manifestanten droegen slogan mee, met daarop "Alle partijen stelen" en "Alle partijen, hetzelfde vuil". Tegen de uittredende eerste minister zijn onderzoeken wegens corruptie aan de gang. Diens ontslag werd door de manifestanten betiteld als "een begin".(Belga/RR)