Manifestanten uit heel Israël waren afgezakt uit solidariteit met de honderden mensen die al verschillende dagen in het centrum van tel Aviv kamperen, uit protest tegen het sociaal beleid van de regering van Benjamin Netanyahu. Dat protest zwol de voorbij dagen aan.

Forse prijsstijgingen

De afgelopen twee jaar zijn de huizenprijzen in Israël, en zeker in Tel Aviv, fors de hoogte ingegaan. Daardoor wordt een zeepbel op de vastgoedmarkt gevreesd. Bovendien is het door de sterke stijging van de huurprijzen voor jonge koppels zeer moeilijk om een eigen stek te vinden.

Netanyahu belooft nieuwe bouwgronden

Premier Netayahu probeert nu het ongenoegen te milderen met een rist beloftes: hij wil onder meer nieuwe bouwgronden vrijmaken en inzetten op woningen met bescheiden huur. (Belga/SD)

Manifestanten uit heel Israël waren afgezakt uit solidariteit met de honderden mensen die al verschillende dagen in het centrum van tel Aviv kamperen, uit protest tegen het sociaal beleid van de regering van Benjamin Netanyahu. Dat protest zwol de voorbij dagen aan. Forse prijsstijgingen De afgelopen twee jaar zijn de huizenprijzen in Israël, en zeker in Tel Aviv, fors de hoogte ingegaan. Daardoor wordt een zeepbel op de vastgoedmarkt gevreesd. Bovendien is het door de sterke stijging van de huurprijzen voor jonge koppels zeer moeilijk om een eigen stek te vinden. Netanyahu belooft nieuwe bouwgronden Premier Netayahu probeert nu het ongenoegen te milderen met een rist beloftes: hij wil onder meer nieuwe bouwgronden vrijmaken en inzetten op woningen met bescheiden huur. (Belga/SD)