De betogers vinden onder meer dat het beleid van de president te zeer op de islamisten is afgestemd.

In het centrum van Caïro is een massa volk toegestroomd op het Tahrirplein, dat een grote symbolische waarde heeft voor de betogers. Ze roepen slogans als "het volk wil de val van het regime". Vele demonstranten zwaaien ook symbolisch met een rode kaart waarop "ga weg! " geschreven staat.

Andere protestacties tegen Morsi vinden plaats in Alexandrië, Menoef, Mahallah, Port Said, Suez en Zagazig, de geboortestad van de president.

Angst voor rellen

Uit angst voor rellen, worden het leger en de politie overal in het land ingezet. Het gros van de manifestanten wordt overigens pas 's avonds verwacht. Dan zullen verschillende optochten samenkomen aan het presidentieel paleis in de wijk Heliopolis.

Niet ver daarvandaan, in de wijk Nasr City, komen de aanhangers van Morsi op straat om de legitimiteit te benadrukken van de eerste vrij verkozen president van het land. De Moslimbroeders hadden opgeroepen tot een "algemene mobilisatie", maar de voorstanders van Morsi lijken in aantal wel te worden overtroefd door de tegenstanders.

Morsi is de eerste democratisch verkozen president. Maar volgens de oppositie maakt hij de doelstellingen niet waar van de revolutie die meer dan twee jaar geleden tot de val van president Hosni Moebarak leidde.

Zijn aanhangers zeggen dat hij zijn termijn van vier jaar moet uitdoen. (Belga/TE)

De betogers vinden onder meer dat het beleid van de president te zeer op de islamisten is afgestemd. In het centrum van Caïro is een massa volk toegestroomd op het Tahrirplein, dat een grote symbolische waarde heeft voor de betogers. Ze roepen slogans als "het volk wil de val van het regime". Vele demonstranten zwaaien ook symbolisch met een rode kaart waarop "ga weg! " geschreven staat. Andere protestacties tegen Morsi vinden plaats in Alexandrië, Menoef, Mahallah, Port Said, Suez en Zagazig, de geboortestad van de president. Angst voor rellenUit angst voor rellen, worden het leger en de politie overal in het land ingezet. Het gros van de manifestanten wordt overigens pas 's avonds verwacht. Dan zullen verschillende optochten samenkomen aan het presidentieel paleis in de wijk Heliopolis. Niet ver daarvandaan, in de wijk Nasr City, komen de aanhangers van Morsi op straat om de legitimiteit te benadrukken van de eerste vrij verkozen president van het land. De Moslimbroeders hadden opgeroepen tot een "algemene mobilisatie", maar de voorstanders van Morsi lijken in aantal wel te worden overtroefd door de tegenstanders. Morsi is de eerste democratisch verkozen president. Maar volgens de oppositie maakt hij de doelstellingen niet waar van de revolutie die meer dan twee jaar geleden tot de val van president Hosni Moebarak leidde. Zijn aanhangers zeggen dat hij zijn termijn van vier jaar moet uitdoen. (Belga/TE)