De helikopters waren ingeschakeld voor het tweede seizoen van het realityprogramma 'Dropped' van de Franse zender TF1. Zoals de titel het aangeeft, worden daarbij vedetten in een afgelegen deel van de wereld achtergelaten.

Aan boord van de helikopters die hen naar hun bestemming moesten brengen, waren onder meer de legendarische zeilster Florence Arthaud (57), de 29-jarige bokser Alexis Vastine, die brons behaalde op de olympische spelen in 2008, en de 25-jarige zwemster Camille Muffat, olympisch kampioen op de 400 meter vrije slag in Londen 2012. Tijdens die spelen won ze ook een zilveren en een bronzen plak. Zij kwamen samen met 5 andere Fransen, wellicht leden van de tv-ploeg, en 2 Argentijnse piloten, om het leven. Niemand overleefde de botsing.

Sylvain Wiltord, de Franse voetballer die ook aan het programma deelnam, was niet aan boord. Hij maakte vanuit Parijs zijn verdriet duidelijk. In totaal zouden 8 sportvedetten aan het programma deelnemen.

Het ongeval deed zich voor in de omgeving van Villa Castelli, 1.100 kilometer ten noordwesten van Buenos Aires.

"Blijkbaar zijn de twee helikopters in volle opname met elkaar in botsing gekomen. We weten niet waaraan de botsing te wijten is, de weersomstandigheden waren goed", zegt Horacio Alarcon, een woordvoerder van de provincie.

(Belga/RR)

De helikopters waren ingeschakeld voor het tweede seizoen van het realityprogramma 'Dropped' van de Franse zender TF1. Zoals de titel het aangeeft, worden daarbij vedetten in een afgelegen deel van de wereld achtergelaten.Aan boord van de helikopters die hen naar hun bestemming moesten brengen, waren onder meer de legendarische zeilster Florence Arthaud (57), de 29-jarige bokser Alexis Vastine, die brons behaalde op de olympische spelen in 2008, en de 25-jarige zwemster Camille Muffat, olympisch kampioen op de 400 meter vrije slag in Londen 2012. Tijdens die spelen won ze ook een zilveren en een bronzen plak. Zij kwamen samen met 5 andere Fransen, wellicht leden van de tv-ploeg, en 2 Argentijnse piloten, om het leven. Niemand overleefde de botsing.Sylvain Wiltord, de Franse voetballer die ook aan het programma deelnam, was niet aan boord. Hij maakte vanuit Parijs zijn verdriet duidelijk. In totaal zouden 8 sportvedetten aan het programma deelnemen. Het ongeval deed zich voor in de omgeving van Villa Castelli, 1.100 kilometer ten noordwesten van Buenos Aires. "Blijkbaar zijn de twee helikopters in volle opname met elkaar in botsing gekomen. We weten niet waaraan de botsing te wijten is, de weersomstandigheden waren goed", zegt Horacio Alarcon, een woordvoerder van de provincie. (Belga/RR)