De 'Geo Barents', het reddingsschip van de hulporganisatie, nam de migranten dinsdagnamiddag aan boord. De reddingswerkers vonden de lichamen op de bodem van de houten boot, die zich op ongeveer 48 kilometer van de Libische kust bevond. De mensen waren na 13 uur op zee gestikt, zo klinkt het. 'Tien vermijdbare sterfgevallen.

Net als de andere 1.225 die hun leven hebben verloren bij het oversteken van de Middellandse Zee sinds het begin van het jaar,' schreef AZG op Twitter. Na verschillende missies zijn er nu 186 mensen aan boord van de Geo Barents, waaronder vrouwen en kinderen, aldus de organisatie. Eén geredde baby was slechts 10 maanden oud.

De 'Geo Barents', het reddingsschip van de hulporganisatie, nam de migranten dinsdagnamiddag aan boord. De reddingswerkers vonden de lichamen op de bodem van de houten boot, die zich op ongeveer 48 kilometer van de Libische kust bevond. De mensen waren na 13 uur op zee gestikt, zo klinkt het. 'Tien vermijdbare sterfgevallen. Net als de andere 1.225 die hun leven hebben verloren bij het oversteken van de Middellandse Zee sinds het begin van het jaar,' schreef AZG op Twitter. Na verschillende missies zijn er nu 186 mensen aan boord van de Geo Barents, waaronder vrouwen en kinderen, aldus de organisatie. Eén geredde baby was slechts 10 maanden oud.