Dat meldt het in Londen gevestigde Free Tibet.

Volgens de bronnen van Free Tibet stak Tsewang Norbu (29) zichzelf rond de middag in brand in het centrum van de stad Daofu, dat Dawu heet in het Tibetaans, in het weerspannige district Kardze. 'Hij overleed aan zijn verwondingen', zegt de groep.

Free Tibet citeerde getuigen die gezien hadden hoe Tsewang Norbu benzine dronk, over zich uitgoot en zichzelf dan in brand stak. 'Wij Tibetanen willen vrijheid', zou hij geroepen hebben, 'Lang leve de Dalai Lama' en 'Laat de Dalai Lama terugkeren naar Tibet'.

Tsewang Norbu was monnik in het plaatselijke Nyitso klooster in Dawu, zegt Free Tibet. Het is de tweede Tibetaanse monnik die dit jaar om het leven komt door zichzelf in brand te steken. (Belga/SD)

Dat meldt het in Londen gevestigde Free Tibet. Volgens de bronnen van Free Tibet stak Tsewang Norbu (29) zichzelf rond de middag in brand in het centrum van de stad Daofu, dat Dawu heet in het Tibetaans, in het weerspannige district Kardze. 'Hij overleed aan zijn verwondingen', zegt de groep. Free Tibet citeerde getuigen die gezien hadden hoe Tsewang Norbu benzine dronk, over zich uitgoot en zichzelf dan in brand stak. 'Wij Tibetanen willen vrijheid', zou hij geroepen hebben, 'Lang leve de Dalai Lama' en 'Laat de Dalai Lama terugkeren naar Tibet'. Tsewang Norbu was monnik in het plaatselijke Nyitso klooster in Dawu, zegt Free Tibet. Het is de tweede Tibetaanse monnik die dit jaar om het leven komt door zichzelf in brand te steken. (Belga/SD)