Het Verenigd Koninkrijk gaat de EU op 29 maart 2019 om 23 uur GMT verlaten', zo schrijft May in de Britse krant. Ze wil dat tijdstip via een amendement ook laten verankeren in de uittredingswet die volgende week in een commissie in het parlement behandeld wordt.

Aangenomen wordt dat May op die manier de oppositie en de pro-Europese dissidenten in haar partij voor het blok wil plaatsen. 'We zullen geen enkele poging tolereren om van het toevoegen van amendementen gebruik te maken in een poging om het wetsontwerp en de democratische wil van het Britse volk te blokkeren, door te proberen om ons vertrek uit de Europese Unie te vertragen of tegen te houden', schrijft May. 'Niemand mag onze vastberadenheid in twijfel trekken', zo schrijft May. 'De brexit zal plaatsvinden.'

May worstelt intussen ook met problemen in de eigen regering. In een week tijd zijn twee ministers afgetreden en ook andere regeringsleden - onder wie vicepremier Damian Green en minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson - verkeren in moeilijkheden. Haar regering, die slechts over een beperkte meerderheid beschikt, staat daarnaast nog onder felle druk als gevolg van de erg moeizaam verlopende brexit-onderhandelingen.

Bovendien staat May zelf ter discussie sinds ze de vervroegde verkiezingen, die ze zelf uitriep om haar brexit-mandaat te versterken, heeft verloren van de Labourpartij van Jeremy Corbyn.

Het Verenigd Koninkrijk gaat de EU op 29 maart 2019 om 23 uur GMT verlaten', zo schrijft May in de Britse krant. Ze wil dat tijdstip via een amendement ook laten verankeren in de uittredingswet die volgende week in een commissie in het parlement behandeld wordt. Aangenomen wordt dat May op die manier de oppositie en de pro-Europese dissidenten in haar partij voor het blok wil plaatsen. 'We zullen geen enkele poging tolereren om van het toevoegen van amendementen gebruik te maken in een poging om het wetsontwerp en de democratische wil van het Britse volk te blokkeren, door te proberen om ons vertrek uit de Europese Unie te vertragen of tegen te houden', schrijft May. 'Niemand mag onze vastberadenheid in twijfel trekken', zo schrijft May. 'De brexit zal plaatsvinden.'May worstelt intussen ook met problemen in de eigen regering. In een week tijd zijn twee ministers afgetreden en ook andere regeringsleden - onder wie vicepremier Damian Green en minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson - verkeren in moeilijkheden. Haar regering, die slechts over een beperkte meerderheid beschikt, staat daarnaast nog onder felle druk als gevolg van de erg moeizaam verlopende brexit-onderhandelingen. Bovendien staat May zelf ter discussie sinds ze de vervroegde verkiezingen, die ze zelf uitriep om haar brexit-mandaat te versterken, heeft verloren van de Labourpartij van Jeremy Corbyn.