De Thaise regering heeft de noodtoestand uitgeroepen in de hoofdstad Bangkok en omliggende provincies. Dat gebeurde nadat duizenden aanhangers van de vorige premier het parlement hadden bestormd.

Nadat de Thaise premier de noodtoestand had afgekondigd, liet een minister van zijn kabinet nog weten dat de regering ook heeft besloten om de manifestanten uiteen te drijven, die sinds afgelopen zaterdag het toeristisch en handelscentrum van de stad bezetten.

De voornaamste leiders van de protestacties zullen worden opgepakt en hun huizen zullen worden doorzocht. De ordediensten zijn ook van plan om de televisiezender van de betogers af te sluiten.

Roodhemden

De "roodhemden" zijn aanhangers van de in 2006 afgezette premier Thaksin Shinawatra en protesteren al meer dan een maand tegen de regering.

Ze eisen het onmiddellijke ontslag van premier Abhisit Vejjajiva en zijn vragende partij voor nieuwe verkiezingen.

De Thaise regering heeft de noodtoestand uitgeroepen in de hoofdstad Bangkok en omliggende provincies. Dat gebeurde nadat duizenden aanhangers van de vorige premier het parlement hadden bestormd. Nadat de Thaise premier de noodtoestand had afgekondigd, liet een minister van zijn kabinet nog weten dat de regering ook heeft besloten om de manifestanten uiteen te drijven, die sinds afgelopen zaterdag het toeristisch en handelscentrum van de stad bezetten. De voornaamste leiders van de protestacties zullen worden opgepakt en hun huizen zullen worden doorzocht. De ordediensten zijn ook van plan om de televisiezender van de betogers af te sluiten. Roodhemden De "roodhemden" zijn aanhangers van de in 2006 afgezette premier Thaksin Shinawatra en protesteren al meer dan een maand tegen de regering. Ze eisen het onmiddellijke ontslag van premier Abhisit Vejjajiva en zijn vragende partij voor nieuwe verkiezingen.