De Thaise autoriteiten hebben een duizendtal honden van de dood gered. De politie onderschepte vier vrachtwagens vol honden tijdens een operatie in de provincie Nakhon Phanom, nabij de grens met Laos. Ze waren op weg naar Vietnam waar ze als 'exotisch gerecht' zouden worden geserveerd.

1.011 honden werden naar een asiel overgebracht zijn, 119 andere honden overleden door verstikking in de kleine kooien of omdat ze door de dierenhandelaars uit de vrachtwagens gesmeten werden toen die aan de politie trachtten te ontkomen.

Twee Thai en een Vietnamees zijn beschuldigd van illegale handel en transport van dieren. De maximumstraf daarvoor bedraagt in Thailand een jaar cel en een boete tot 20.000 baht (470 euro).

Volgens de politie brengen de honden in Vietnam zowat 33 dollar per dier op. (Belga)

De Thaise autoriteiten hebben een duizendtal honden van de dood gered. De politie onderschepte vier vrachtwagens vol honden tijdens een operatie in de provincie Nakhon Phanom, nabij de grens met Laos. Ze waren op weg naar Vietnam waar ze als 'exotisch gerecht' zouden worden geserveerd. 1.011 honden werden naar een asiel overgebracht zijn, 119 andere honden overleden door verstikking in de kleine kooien of omdat ze door de dierenhandelaars uit de vrachtwagens gesmeten werden toen die aan de politie trachtten te ontkomen. Twee Thai en een Vietnamees zijn beschuldigd van illegale handel en transport van dieren. De maximumstraf daarvoor bedraagt in Thailand een jaar cel en een boete tot 20.000 baht (470 euro). Volgens de politie brengen de honden in Vietnam zowat 33 dollar per dier op. (Belga)