De Thaise premier Abhisit Vejjajiva staat onder druk nadat er de voorbije dagen tijdens gewelddadige schermutselingen tussen de
ordetroepen en manifestanten in de Thaise hoofdstad Bangkok minstens een twintigtal mensen om het leven zijn gekomen.

De ongereldheden van zaterdag tussen de politie en de 'roodhemden', de anahangers van de oppositie, waren het ergste politiek geweld sinds 1992.

Volgens de BBC vielen er 21 doden: zeventien burgers (onder wie een Japanse cameraman van Reuters) en vier politie-agenten. Er raakten ook een 800-tal mensen gewond.

De legerleider zei maandag dat het parlement zou moeten ontbonden worden.

Een tweede tegenslag voor de premier kwam er maandag toen de
kiescommissie het Hooggerechtshof adviseerde om de partij van Absihit op te heffen wegens illegale verkiezingsuitgaven.

De Thaise premier Abhisit Vejjajiva staat onder druk nadat er de voorbije dagen tijdens gewelddadige schermutselingen tussen de ordetroepen en manifestanten in de Thaise hoofdstad Bangkok minstens een twintigtal mensen om het leven zijn gekomen. De ongereldheden van zaterdag tussen de politie en de 'roodhemden', de anahangers van de oppositie, waren het ergste politiek geweld sinds 1992. Volgens de BBC vielen er 21 doden: zeventien burgers (onder wie een Japanse cameraman van Reuters) en vier politie-agenten. Er raakten ook een 800-tal mensen gewond.De legerleider zei maandag dat het parlement zou moeten ontbonden worden. Een tweede tegenslag voor de premier kwam er maandag toen de kiescommissie het Hooggerechtshof adviseerde om de partij van Absihit op te heffen wegens illegale verkiezingsuitgaven.