Thailand vreest tienerzwangerschappen door Valentijn: ‘Ga uit eten, maar daarna meteen naar huis’

Valentijn in Thailand © Reuters

De Thaise regering wil paal en perk stellen aan de vele tienerzwangerschappen in het land. ‘De meerderheid van de tieners heeft seks op het menu staan. Wij vragen hen om gewoon uit eten te gaan.’

De Thaise regering wil paal en perk stellen aan de vele tienerzwangerschappen in het land. Met Valentijn om de hoek vraagt het de Thaise tieners om eens goed te gaan eten en niet in bed te duiken.

De Moral Promotion Center (MPC), een overheidsinstantie, lanceert de campagne ‘Een maaltijd voor Valentijn’, waarbij het de tieners wil wijzen op de gevaren van tienerzwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen.

‘Uit onze informatie blijkt dat 83 procent van de Thaise tieners seks op het menu heeft staan voor Valentijn’, zo laat een woordvoerster van de MPC weten.

‘Onze bedoeling is tieners eens goed te doen nadenken alvorens ze overgaan op moreel laakbare activiteiten, die leiden tot complicaties,’ klinkt het. ‘In plaats daarvan zouden ze beter uit eten gaan en daarna recht naar huis’, luidt het nog. ‘We vragen onze tieners om geen geheime plannen te smeden’. De politie doet een beroep op de ouders om de autoriteiten te helpen bij het inperken van ‘riskant gedrag’.

Hoog aantal tienerzwangerschappen

Thailand kent een van de hoogste percentages tienerzwangerschappen ter wereld, met 54 op 1.000 meisjes tussen 15 en 19 die jaarlijks een kind ter wereld brengen, en een nog groter aantal dat een abortus laat uitvoeren.

De MPC wijt de stijgende trend aan het gebruik van sociale media en datingapplicaties. Valentijn valt op 14 februari. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content