Het Thaïse parlement heeft Yingluck Shinawatra tot eerste vrouwelijke premier verkozen. Ze kreeg de vereiste meerderheid achter zich.

De vroegere zakenvrouw van 44 jaar, de enige kandidate, kreeg een "ja" van 296 van de 496 aanwezige parlementairen in het lagerhuis, en overtrof daarmee de noodzakelijke drempel om de eerste vrouwelijke regeringsleidster te worden.

In het Thaïse lagerhuis, dat verkozen werd op 3 juli, zetelen 500 parlementsleden. Yingluck, die zich onthield bij de stemming, moet nu enkel nog formeel benoemd worden door de koning om in functie te treden. (Belga)

Het Thaïse parlement heeft Yingluck Shinawatra tot eerste vrouwelijke premier verkozen. Ze kreeg de vereiste meerderheid achter zich. De vroegere zakenvrouw van 44 jaar, de enige kandidate, kreeg een "ja" van 296 van de 496 aanwezige parlementairen in het lagerhuis, en overtrof daarmee de noodzakelijke drempel om de eerste vrouwelijke regeringsleidster te worden. In het Thaïse lagerhuis, dat verkozen werd op 3 juli, zetelen 500 parlementsleden. Yingluck, die zich onthield bij de stemming, moet nu enkel nog formeel benoemd worden door de koning om in functie te treden. (Belga)