De Thaise premier Prayuth Chan-ocha deed in een live-toespraak een opmerkelijke uitspraak in de nasleep van de moord op twee Britse toeristen in zijn land. 'Thailand kan onveilig zijn voor toeristes in bikini, behalve als ze niet mooi zijn.' De Britten Hannah Witheridge en David Miller werden halfnaakt gevonden op een Thais strand, schrijft The Huffington Post.

'Ze vinden ons land mooi en denken dat ze overal bikini's kunnen dragen'

Chan-ocha verklaarde dat toeristen, en vrouwen in bikini in het bijzonder, zich vergissen als ze denken dat Thailand veilig is omdat het mooi is. 'Er zijn altijd problemen met de veiligheid van toeristen. Ze vinden ons land mooi en veilig en denken dat ze kunnen doen wat ze willen en overal bikini's dragen. De vraag is of ze wel veilig zijn in bikini, behalve als ze niet mooi zijn.'

Doodgeslagen

De twee toeristen werden vermoord teruggevonden op een strand op het bij rugzaktoeristen populaire eiland Koh Tao. Miller, zo bleek uit de autopsie, stierf aan verschillende klappen op het hoofd en verdrinking. Witheridge had ook een hoofdwonde. De politie ondervraagt een Brit in de zaak.

De Thaise premier Prayuth Chan-ocha deed in een live-toespraak een opmerkelijke uitspraak in de nasleep van de moord op twee Britse toeristen in zijn land. 'Thailand kan onveilig zijn voor toeristes in bikini, behalve als ze niet mooi zijn.' De Britten Hannah Witheridge en David Miller werden halfnaakt gevonden op een Thais strand, schrijft The Huffington Post.Chan-ocha verklaarde dat toeristen, en vrouwen in bikini in het bijzonder, zich vergissen als ze denken dat Thailand veilig is omdat het mooi is. 'Er zijn altijd problemen met de veiligheid van toeristen. Ze vinden ons land mooi en veilig en denken dat ze kunnen doen wat ze willen en overal bikini's dragen. De vraag is of ze wel veilig zijn in bikini, behalve als ze niet mooi zijn.' De twee toeristen werden vermoord teruggevonden op een strand op het bij rugzaktoeristen populaire eiland Koh Tao. Miller, zo bleek uit de autopsie, stierf aan verschillende klappen op het hoofd en verdrinking. Witheridge had ook een hoofdwonde. De politie ondervraagt een Brit in de zaak.