Persagentschap Reuters citeerde eerder vandaag Tossathep Boonthong, het hoofd van het gezondheidsdepartement van Chiang Rai. 'Twee kinderen zijn bevrijd. Ze worden momenteel verzorgd in het veldhospitaal bij de grot. We onderzoeken hen momenteel, ze zijn nog niet naar het ziekenhuis overgebracht', zegt hij. BBC postte om iets na 14 uur Belgische tijd dan weer foto's van twee ambulances die wegrijden, volgens de correspondent met loeiende sirenes. Het is mogelijk dat hierna nog kinderen bevrijd werden.

Aan de grot stonden bij aanvang van de operatie dertien medische teams gereed, een voor elk slachtoffer, die elk hun eigen ambulance en helikopter ter beschikking hebben.

De jongens moeten eerst het basiskamp in de grot bereiken. Van daaruit moeten ze te voet nog bijna twee kilometer afleggen.

Persagentschap Reuters citeerde eerder vandaag Tossathep Boonthong, het hoofd van het gezondheidsdepartement van Chiang Rai. 'Twee kinderen zijn bevrijd. Ze worden momenteel verzorgd in het veldhospitaal bij de grot. We onderzoeken hen momenteel, ze zijn nog niet naar het ziekenhuis overgebracht', zegt hij. BBC postte om iets na 14 uur Belgische tijd dan weer foto's van twee ambulances die wegrijden, volgens de correspondent met loeiende sirenes. Het is mogelijk dat hierna nog kinderen bevrijd werden.Aan de grot stonden bij aanvang van de operatie dertien medische teams gereed, een voor elk slachtoffer, die elk hun eigen ambulance en helikopter ter beschikking hebben.De jongens moeten eerst het basiskamp in de grot bereiken. Van daaruit moeten ze te voet nog bijna twee kilometer afleggen.