Tesla-baas Elon Musk en Uber-CEO Kalanick worden adviseurs van Trump

Tesla-topman Elon Musk © Reuters

De topmannen van de Amerikaanse technologiebedrijven Uber en Tesla gaan toetreden tot het adviesraad van de Amerikaanse president-elect Donald Trump.

In het ‘Strategisch en Beleidsforum’ worden negentien Amerikaanse topmannen van grote Amerikaanse bedrijven bijeengebracht. Het is de bedoeling dat de toekomstige president regelmatig met het forum zal overleggen bij het uittekenen van zijn economisch beleid. Eerder waren de eerste zestien namen al openbaar gemaakt, maar Trumps transitieteam voegde daar woensdag nog drie extra bedrijfsleiders aan toe.

Tesla-baas Elon Musk en Uber-CEO Kalanick worden adviseurs van Trump
© REUTERS

Zo blijkt nu dat Travis Kalanick (Uber) en Elon Musk (Tesla en SpaceX) de enige twee CEO’s uit Silicon Valley worden in die adviesgroep. Met Ginni Rometty van het New Yorkse technologiebedrijf IBM, zetelt wel nog de topman van een derde technologiebedrijf in dat forum. Daarnaast maakte het transitieteam bekend dat Indra Nooyi, de CEO van PepsiCo, eveneens deel zal uitmaken van Trumps economische adviesorgaan.

Trump ontmoet woensdag in zijn toren in New York overigens verschillende toplui uit Silicon Valley. Kalanick en Musk zullen daarbij aanwezig zijn. Verder worden onder meer ook Jeff Bezos van Amazon, Tim Cook van Apple, Larry Page en Eric Schmidt van Alphabet (Google), Sheryl Sandberg van Facebook en Safra Catz van Oracle in de Trump Tower verwacht.

De bekendste toplui uit Silicon Valley hadden zich tijdens verkiezingscampagne nog achter de Democratische kandidate Hillary Clinton geschaard. De enige uitzondering was Peter Thiel, de medeoprichter van het betaalsysteem PayPal, die momenteel lid is van Trumps transitieteam.

(Belga/SK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content